Speakerens rekordhyllest irriterte Kenneth Udjus

Og fem minutter senere lå ballen i nettet bak ham ...

• Se to kamper i Tippeligaen fra klokka 19.00.

(Dagbladet): Sogndal-keeper Kenneth Udjus satte en imponerende rekord da han i går passerte Daniel Örlunds 553 minutter uten baklengs i Tippeligaen.

68 minutter ut i kampen mot Haugesund på hjemmebane nådde Udjus nøkkelpunktet - noe speaker Rasmus Mo ikke lot gå upåaktet hen.

Han proklamerte rekorden utover stadionanlegget da den var i boks - det likte Kenneth Udjus dårlig, skriver BT. Etter 73 minutter landet nemlig Alexander Søderlunds i nettet bak Udjus, og rekka på 557 minutter var ubønnhørlig slutt.

- Jeg synes ikke man skal gjøre sånne ting. Jeg brukte ikke mye energi på det, men det føles litt dumt når jeg står her nå. Men det var ikke derfor vi ikke vant i dag, sa Udjus til avisa.

- Mer kyniske Han var misfornøyd med ett poeng i går.

- Ett poeng er ikke greit i dag. Vi fikk det første målet, og da hadde jeg håpet at vi kunne være enda mer kyniske, sa keeperen.

IRRITERT: Sogndals Kenneth Udjus irriterte seg over at speakeren på Fosshaugane snakket om scoringsrekord underveis i kampen. Foto: Ned Alley / Scanpix
IRRITERT: Sogndals Kenneth Udjus irriterte seg over at speakeren på Fosshaugane snakket om scoringsrekord underveis i kampen. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer

Sogndals 1-1-kamp betyr likevel at laget er ubeseiret etter fire kamper i årets Tippeliga.

- Landslagskandidat Sogndals keepertrener Terje Skjeldestad mener Udjus er i ferd med å spille seg inn i landslagsdiskusjonen.

- Kenneth slapp inn færrest mål i 2011, og starter årets sesong i samme stil. Jeg tror han er blitt lagt merke til og det er helt naturlig at han er med i den diskusjonen, sier Skjeldestad til Sogn Avis.

I kveld avsluttes den fjerde serierunden med to kamper. Viking møter Molde, mens Stabæk får besøk av Hønefoss.

Begge kampene kan du følge og se i Dagbladets fotballstudio.