-Speedig V75-banker i hysterisk form

Dagbladet.no\'s travekspert jakter storgevinst i Drammen lørdag.

(Dagbladet.no): Travekspert Bengt Berg jakter de store V75-kronene for Dagbladet.no\'s lesere i Drammen lørdag.

Etter tippesuksessen i vinter med rett V65-forslag til over en halv million kroner og en jubelkveld på Bjerke til glede for våre spillere, har Dagbladet.no i tre uker på rad vært inne på 10-på-topp lista i omsetning i konkurranse med 1300 rikstotokommisjonærer over landet.

Og klart foran de to andre aviskommisjonærene Nettavisen og VG Nett.

Bengt Berg har plukket flere gevinster over tusen kroner siden storeslem. Han har tatt sine avgjørelser deretter, og her kan du klikke deg rett inn for å kjøpe Bengts lille, mellomste eller store V75-kupong.

Her finner du også ekspertens vurdering av løpene.

- Lørdagens nøkkelkusk blir Gunnar Austevoll. Han kjører flere vinnerkandidater - blant andre Dagbladet.no\'s banker Stolt Embla i V75-7.

Lørdag gjør Bengt et unntak fra sin hovedregel når han plukker banker i Drammen. På en bane med kort oppløp og begrensede muligheter til å stole på spurtegenskaper.

Formbombe

BANKER TIL SLUTT. Stolt Embla og kusk Gunnar Austevoll er Bengt\'s V75-banker. Foto: HESTEGUIDEN.COM
BANKER TIL SLUTT. Stolt Embla og kusk Gunnar Austevoll er Bengt\'s V75-banker. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Det er ytterst sjelden jeg legger skjebnen i hendene til hester som står på tillegg eller i rene hoppeløp. Men Stolt Embla er unntaket. Hesten er ekstremt speedig og kan være kjapt i tet tross 20 meter tillegg. Dessuten har Stolt Embla dokumentert hysterisk form, akkurat som de andre hestene fra Finn Holmens trenerstall på Toten. Og hjemmebanekusken Gunnar Austevoll er i vinnerform om dagen han også, påpeker eksperten.

Som i tillegg lanserer en sjansebanker i V75-2 i form av Athletic Hope. Hesten til Steinlager- og Lill Adolf-kusk Per Oleg Midtfjeld var imponerende til seier på Bjerke sist i sin andre start etter pause.

- Det som gjør at Midtfjeld-hesten er et større sjanseprosjekt enn Stolt Embla, er startposisjonen i andre rekke bak startbilen på sprintdistanse. Da skal det klaffe med posisjonene underveis. Det er bare superhester som rekker fram i tide i Drammen hvis de må klatre den lange veien ute i sporene hele løpet. Tethestene har korteste veien til mål.

Lettkjørt

- Men jeg tar sjansen på formsterke Athletic Hope fordi hesten er veldig kjapp og lettkjørt. Det betyr at kusken kan velge posisjoner i større grad enn med hester som ruser av gårde etter eget humør, vurderer Bengt Berg.

I tillegg til Gunnar Austevoll varsler eksperten for en annen nøkkelkusk på Drammen travbane lørdag - trønderen Noralf Brækken, som gjorde rent bord med Bleke Kongen og Neastjerna sist han var på østlandsturne. Lørdag har han med Søyset Kaos i tillegg.

Vraker vinneren?

Nettopp den hesten tror Bengt vinner V75-1.

- Brækken velger i kjøre Bleke Kongen selv i dette løpet. Men jeg tviler på at sjefen sjøl henter 20 meters tillegg på stallkameraten Søyset Kaos hvis gjestekusk Asbjørn Mehla greier å holde den hesten i trav. Sist spurtet Søyset Kaos i 1.26-fart hjemme på Leangen.

Eksperten tror ikke Neastjerna eller noen andre henter 20 meter tillegg på Stolt Embla.

- Men de som garderer Stolt Embla med to hester eller flere, kan ikke skylde på meg hvis de taper på Neastjerna, sier han.

TETT PÅ: Vår travekspert Bengt Berg tror det blir stor V75-utbetaling lørdag - og at Stolt Embla er veien til utbetalingslukene.