Speedway-stjerne stygt skadd

- Det så makabert ut, sier klubblederen.

• Video: Se krasjet hos YouTube

(Dagbladet.no): Krzysztof Buczkowski, stjerne i den svenske speedway-klubben Smederna Eskilstuna, havnet søndag i en stygg ulykke under en konkurranse i Polen.

Den 22 år gamle polakken gikk først over ende og ble kastet bortover grusen og i madrass-veggen, før han ble truffet i hodet av en annen førers motorsykkel.

- Det så makabert ut da den tunge motorsykkelen fløy gjennom lufta og traff Krzysztof med full styrke. Han rørte seg ikke, og vi tenkte det verste, sier formannen for utøverens polske klubb, Polonia Bydgoszcz, ifølge Aftonbladet.se.

Buczkowski var bevisstløs da han ble bragt til sjukehus, og han ble operert natt til i går.

Blant inngrepene som ble gjort, var fjerning av sprukket milt og behandling av fire brukne ribbein, en mindre ryggradsskade, lungeskader, hjernerystelse og en mistenkt blodpropp.

Buczkowski ble lagt i respirator, og tilstanden hans ble betegnet som alvorlig, men stabil.

- Den første beskjeden fra legene gikk ut på at han ikke var lam, noe som gledet oss. Men seinere viste det seg at Krzysztof fikk store indre skader, sier Polonia Bydgoszcz\' formann.

Speedway-stjerne stygt skadd

Den uheldige føreren har nå kommet til bevissthet, og de foreløpige rapportene går ut på at han kan bli helt bra igjen etter det dramatiske krasjet, skriver Folket.se.