Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Speider om Mourinho-kjøpet: - Et lysår bedre enn Mangala og ti ganger bedre enn Sakho

Stig Torbjørnsen tror Eric Bailly (22) kan utvikle seg til å bli verdens beste midtstopper i Manchester United.

HYLLES:  Villarreal-forsvareren Eric Bailly, her i duell med Real Madrids Cristiano Ronaldo, ble José Mourinhos første kjøp som Manchester United-manager. Nå hylles han av speider Stig Torbjørnsen. Foto: EPA/JuanJo Martin
HYLLES: Villarreal-forsvareren Eric Bailly, her i duell med Real Madrids Cristiano Ronaldo, ble José Mourinhos første kjøp som Manchester United-manager. Nå hylles han av speider Stig Torbjørnsen. Foto: EPA/JuanJo Martin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Villarreal-forsvareren Eric Bailly ble José Mourinhos første kjøp som Manchester United-manager. 22-åringen signerte en fireårskontrakt i går.

Bailly, som ble afrikamester med Elfenbenskysten i fjor, koster ifølge britiske medier 30 millioner pund, altså 355 millioner kroner, i overgangssum. Det er mye penger for en spiller som ikke er blant verdens mest kjente foreløpig.

Ifølge den norske speideren Stig Torbjørnsen er imidlertid dette en drømmesignering av Mourinho.

- Jeg har sett ham en del i Espanyol og Villarreal. Det jeg kan si, er at han er så god som Mourinho hevder. Bailly er komplett. Han har rå fysikk, er god i lufta og god med ballen. Han har ingen svakheter. I tillegg er han bare 22 år, sier Torbjørnsen til Dagbladet.

- Prisen er høy, men jeg tror han er verdt det. Når en selgende klubb vet at Manchester United er interessert i spilleren deres, kan de kreve mer. Da stiger fort prisen med 100 millioner sammenliknet med om det er Borussia Dortmund eller Inter Milan som vil kjøpe. Sånn er mekanismen.

- Bailly er ti ganger bedre enn Sakho Eliaquim Mangala kostet omtrent det samme da Manchester City hentet ham fra Porto i 2014. Det samarbeidet har så langt ikke vært en symbiose. Torbjørnsen mener Bailly befinner seg i en helt annen klasse enn stopperkollegaen til rivalen i Manchester city.

- Mangala var også dyr og har så langt ikke forsvart prislappen. Bailly er mye bedre; han er et lysår bedre. Potensialet er enormt. Han kan bli verdens beste, om alt går veien. Om det skjer, gjenstår å se, sier Torbjørnsen.

- Ligner Bailly på noen verdensstjerner i spillestil?

- Jeg er Liverpool-fan, og Mamadou Sakho er en litt liknende type. Men der Sakho ofte er på etterskudd, er Bailly helt rå. Bailly er ti ganger bedre enn Sakho.

Tror på flere storsigneringer Bailly flyttet til Spania allerede som 17-åring da han ble Espanyol-spiller. Forrige sesong imponerte han i forsvaret da Villarreal slapp inn bare 35 mål på 38 seriekamper og tok seg til semifinale i Europa League.

Mange ventet at Zlatan Ibrahimovic ville bli Mourinhos første kjøp, men svenskens sannsynlige overgang til Manchester United lar foreløpig vente på seg. Torbjørnsen tror det er et tidsspørsmål før det den engelske storklubben drar fram lommeboka igjen.

- Jeg tror Manchester United slår til med flere storsigneringer. Mourinho vil nok gjerne rydde opp etter floppene som Louis van Gaal kjøpte. Det kommer nok flere kjøp, mener den anerkjente speideren.

Torbjørnsen tror portugiseren vil lykkes på Old Trafford.

- Mourinho er veldig avhengig av en god start. Han er ingen typisk United-mann, men hvis resultatene kommer, blir det bra. Det tror jeg han klarer. Det skal ikke så mye til å overgå van Gaal, sier han.

GOD MOTSTAND:  Eric Bailly har målt krefter mot noen av verdens beste angripere, som Cristiano Ronaldo, Luis Suarez, Neymar, Lionel Messi og her Antoine Griezmann i spansk fotball denne sesongen. Foto: AFP / JAVIER SORIANO
GOD MOTSTAND: Eric Bailly har målt krefter mot noen av verdens beste angripere, som Cristiano Ronaldo, Luis Suarez, Neymar, Lionel Messi og her Antoine Griezmann i spansk fotball denne sesongen. Foto: AFP / JAVIER SORIANO Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!