Speiderbonanza i Israel

34 klubber følger England - Norge i kveld. - Ikke nødvendig, mener Rosenborg-speider.

I KIKKERTEN: Disse elleve startet Norges første kamp i U21-EM mot Israel, og følges med argusøyne av speidere fra europeiske storklubber. Bak fra venstre: Kaptein Stefan Strandberg, Jo Inge Berget, Marcus Pedersen, Anders Konradsen, Magnus Wolff Eikrem og Fredrik Semb Berge. Foran fra venstre: Omar Elabdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad, Ørjan Håskjold Nyland, Stefan Johansen og Yann-Erik de Lanlay. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
I KIKKERTEN: Disse elleve startet Norges første kamp i U21-EM mot Israel, og følges med argusøyne av speidere fra europeiske storklubber. Bak fra venstre: Kaptein Stefan Strandberg, Jo Inge Berget, Marcus Pedersen, Anders Konradsen, Magnus Wolff Eikrem og Fredrik Semb Berge. Foran fra venstre: Omar Elabdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad, Ørjan Håskjold Nyland, Stefan Johansen og Yann-Erik de Lanlay. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): U21-EM i Israel er et av de aller beste utstillingsvinduene for unge talenter, og det er de europeiske storklubbene klar over. Når Norge møter England i kveld, er det med speidere fra alle de største ligaene i Europa - og vel så det!

En oversikt Dagbladet har fått tak i, viser at 34 lag fra elleve forskjellige land har speidere i Israel under mesterskapet. Det er nærliggende å tro at flesteparten av disse klubbene har minst én representant på plass i Petah Tikva i kveld.

Ingen nye spillere 34 klubber høres kanskje mye ut, men Rosenborgs talentspeider Stig Torbjørnsen synes ikke det var et særlig høyt tall.

- Under U21-EM i Danmark for to år siden var det mellom 90 og 100 klubber, så dette høres ut som et lavt tall, sier Torbjørnsen til Dagbladet, og gir følgende forklaring:

IKKE I ISRAEL: Stig Torbjørnsen mener spillerne som spiller i U21-EM allerede er kjente for de fleste, og velger derfor å speide andre steder under mesterskapet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
IKKE I ISRAEL: Stig Torbjørnsen mener spillerne som spiller i U21-EM allerede er kjente for de fleste, og velger derfor å speide andre steder under mesterskapet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

- I Danmark var mindre nasjoner som Hviterussland og Tsjekkia med. I dette mesterskapet er det bare store nasjoner, så spillerne som er der, er allerede kjente spillere. Det er ingen nye, ukjente spillere i Israel, så jeg synes personlig det er unødvendig å være der, sier Torbjørnsen.

Nordmenn sjekkes ut Rosenborg-speideren tror de som faktisk velger å være tilstede, er der for å se om spillere de har speidet på tidligere kan gjøre det bra mot god motstand.

På det engelske laget spiller stortalenter som Craig Dawson og Thomas Ince, men også Norge har spillere som er i kikkerten til storklubbene.

- Klubbadresse er viktig. Er spilleren i en stor klubb, er han lite aktuell for en talentspeider. Det gjør at Magnus Wolff Eikrem, Stefan Johansen og Stefan Strandberg er de mest spennende norske spillerne, i tillegg til en Marcus Pedersen som ikke har noen framtid i Vitesse Arnehim, mener Torbjørnsen

Han trekker også fram Harmeet Singh, Anders Konradsen og Vegar Eggen Hedenstad, fordi de har fått lite spilletid i sine respektive klubber.