Spektakulær beskjed

Maren Lundby (28) gikk opp 14 kilo og lurte på om det var mulig å hoppe på ski igjen. Til helga er hun tilbake i verdenscupen: - Maren kan bli verdens beste skihopper igjen, lyder beskjeden fra sportssjef Clas Brede Bråthen.

TILBAKE: Maren Lundby. Foto: Geir Olsen / NTB
TILBAKE: Maren Lundby. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bråthen bekrefter overfor Dagbladet at Lundby er tilbake i verdenscupen førstkommende helg. Lørdag og søndag hoppes det individuelle renn for kvinnene i Hinterzarten i Tyskland.

Sist Lundby konkurrerte var på Lillehammer i desember. Da endte hun som nummer 19 og 21, og var ikke helt der hun skal være. Nå har hun tatt ytterligere steg, ifølge rapportene.

Lundby har vært åpen om at hun har slitt med vekta. På det meste gikk hun opp 14 kilo, men nå jobber hun seg tilbake til ypperste konkurranseform.

OPTIMIST: Sportssjef Clas Brede Bråthen har stor tro på at Maren Lundby kan hevde seg i toppen igjen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
OPTIMIST: Sportssjef Clas Brede Bråthen har stor tro på at Maren Lundby kan hevde seg i toppen igjen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer

Til tross for problemene kommer Bråthen med en spektakulær spådom:

- Maren kan bli verdens beste skihopper igjen. Det kan hun helt klart, sier han til Dagbladet.

- Jeg har fortsatt troen på meg selv, forteller Lundby.

Det var etter VM-gullet i stor bakke i Oberstdorf i 2021 at problemene meldte seg for alvor. Lundby mistet kontrollen over kiloene og har hele tida vært åpen om dette. Kort fortalt kan dette skje med utøvere som har presset vekta over flere år.

VANT: Maren Lundby ble kåret til årets navn på Idrettsgallaen. Der lovet hun comeback. Bilder med tillatelse fra NRK. Vis mer

28-åringen sto over forrige sesong og har hele tida hatt tett dialog med spesialister på Olympiatoppen.

ÅPEN: Maren Lundby gjester «Lindmo». Tema var vekt og kropp. Video: Lindmo / Rødt Kort Vis mer

I november i fjor konkurrerte hun igjen - i Wisla i Polen. Men 16. og 24. plass er langt unna der hun vanligvis har figurert på resultatlistene. Nå har hun vært gjennom en god treningsperiode.

- Hun har hatt mange OK treningshopp, forteller Bråthen.

- Det blir spennende å se om hun klarer å ta dette med inn i konkurransene. Hun matcher både Silje Opseth og Anna Odine Strøm på trening. Og disse har vunnet flere renn denne sesongen.

TRIUMF: Maren Lundby hoppet inn til VM-gull i stor bakke i Oberstdorf i 2021. Foto: Bjørn Langsem
TRIUMF: Maren Lundby hoppet inn til VM-gull i stor bakke i Oberstdorf i 2021. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Sportssjefen fortsetter:

- Loggen viser at Maren tar flere poeng på trening nå enn hun gjorde på trening før hun var med forrige gang i verdenscupen. Jeg blir overrasket hvis hun hopper sånn som hun gjør på trening nå og ikke blir topp ti. Da er det noe jeg ikke har fått med meg. Det er ikke mange idrettsutøvere som har lagt ned større innsats over tid enn det Maren har gjort. Også her framstår hun som eksepsjonell.

SLEIT: Maren Lundby gikk opp 14 kilo. Nå nærmer hun seg matchvekt igjen. Foto: NTB
SLEIT: Maren Lundby gikk opp 14 kilo. Nå nærmer hun seg matchvekt igjen. Foto: NTB Vis mer

Da Dagbladet snakket med Lundby for ei tid tilbake, var hun fornøyd med innsatsen hun har fått lagt ned:

- Målet mitt er Raw Air med renn i Vikersund. Men jeg håper jeg kan være med og kjempe i toppen i VM også, forteller hun.

Eva Pinkelnig fra Østerrike leder verdenscupen. Deretter følger Katharina Althaus fra Tyskland og Anna Odine Strøm.

Lundby er sjanseløs i sammendraget med en foreløpig 34. plass. Men det er nå sesongen starter for alvor.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer