Spektakulær tifo skaper overskrifter: - Jeg har aldri sett noe liknende

Se video av Brøndby-fansens gladiator-oppvisning.

(Dagbladet): Brøndby sparte ikke på pengene da de satte opp en imponerende tifo (tribunearrangementer utført av supportere) under kampen mot Ståle Solbakkens FCK København i helga. Hele verket, som du kan se i videoen øverst i artikkelen, kostet 250 000 kroner.

Brøndby Stadion var omgjort til oldtidens Colosseum. FC København blir kalt løvene, men i går ble klubben framstilt som løvemat i kamp med hissige Brøndby-gladiatorer på store lærret. Slagordet: «Død over løvene» ble også brukt.

Tifoen fikk oppmerksomhet i store deler av fotball-Europa, hvor blant andre spanske ABC beskriver det som «en av de beste i europeisk fotball noensinne».

- Fantastisk opplevelse Brøndby-keeper Frederik Rønnov sto for første gang i mål derbyet. Han var over seg av begeistring for det hjemmefansen gjorde for hjemmelagets spillere på tribunen.

- Det var en fantastisk opplevelse. Jeg har aldri noensinne sett noe liknende. Allerede før kampen, da vi løp ut på banen og ser den store tifoen - allerede der fikk jeg en kjempeboost, sier Rønnov til Brøndbys hjemmeside.

Det var ikke bare på tribunen man fikk assosiasjoner til Hollywood-filmen Gladiatoren. Landslagsback Tom Høgli ble taklet stygt av Brøndbys Ronnie Schwartz tidlig i kampen, som ble slaktet av FCK-trener Ståle Solbakken.

Seinere fikk Tom Høgli påvist brudd, og nå mister han de to neste landskampene for Norge.

Høgli tenkte ikke noe spesielt over tifoen før kampen.

- Sånn er det før hvert derby. Det er fantastiske tifoer - fra FCK-fansen og på hjemmekamper.  

- Du ble ikke satt ut?  

- Nei, nei. Jeg fulgte mer med på våre egne supportere for å se hva de hadde laget. Uansett så er det mest humor, sier Høgli.
Imponert Danske Niclas Bendtner har spilt i flere europeiske klubber. Også han ble imponert over det han fikk se på tribunen før kampen.

«Man kan ikke forberede seg på de danske fans. Det er utrolig hva de kan prestere. Hatten av, bukk og klapp i hendene», skriver Bendtner på sin Instagram-profil.

Om København-spillere lot seg affisere av tifoen vites ikke, men hjemmelaget Brøndby vant iallfall kampen 1-0.