Spektakulær Valakari-scoring da Tromsø og Mjøndalen delte poengene

Tromsøs Onni Valakari la inn en god søknad til både rundens og årets mål da Tromsø og Mjøndalen spilte 2-2 på Alfheim i søndagens eliteseriekamp.

PERLESCORING: Tromsøs Onni Valakari vartet opp med en skikkelig årets mål-kandidat mot Mjøndalen. Foto: NTB Scanpix.
PERLESCORING: Tromsøs Onni Valakari vartet opp med en skikkelig årets mål-kandidat mot Mjøndalen. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Den unge finnen, som er sønn av Tromsø-trener Simo Valakari, fikk skikkelig drømmetreff i førsteomgangen mot Mjøndalen.

Fitim Azemi scoret Tromsøs mål nummer to, mens Christian Gauseth og Sondre Liseth scoret for de brune.

– Det er godt å starte med en scoring, men det er utrolig tungt å gi fra seg en 2-0-ledelse, sa en skuffet Azemi til Eurosport etter kampen.

Mjøndalens Gauseth var heller ikke helt fornøyd.

– Vi måtte ha med oss poeng herfra i dag. Vi spiller en bra annenomgang, men en grusom førsteomgang. Da er vi så feige at jeg blir flau, sa han.

Kampens høydepunkt kom etter 37 minutter. Tromsø vartet opp med nydelig spill. Magnus Andersen la inn fra høyre, og inne foran mål var Onni Valakari ikke i tvil om hva han skulle gjøre. Han klinket til på hel volley som om det var den enkleste sak i verden, traff perfekt, og ballen gikk i mål i motsatt kryss.

– Vi fortjente det målet. Nå må vi presse på for å få 2-0, sa målscorer Valakari til Eurosport i pausen.

Azemi-mål i debuten

Og nettopp det gjorde Tromsø.

Igjen viste hjemmelaget strålende angrepsspill. Daniel Berntsen spilte igjennom Fitim Azemi, som løp seg fri fra Mjøndalen-forsvareren og var sikker som banken alene med keeper Julian Faye Lund. Azemi er nettopp hentet på lån fra Vålerenga og scoret dermed i sin Tromsø-debut.

2-0-ledelsen varte imidlertid ikke lenge. Bare tre minutter senere kom Sondre Liseth seg fint ned til dødlinjen. Derfra slo han 45 grader ut til sin kaptein, Christan Gauseth, som enkelt kunne styre ballen i nettet.

Markeringsglipp

Og Mjøndalen hadde mer fin angrepsfotball å by på. Etter 68 minutter traff et godt slått innlegg en umarkert Liseth, som fikk en enkel oppgave med å heade inn 2-2.

Tromsø presset på mot slutten, men det ble ingen flere scoringer på Alfheim. Med poengdeling i nord har begge lag tatt 17 poeng så langt i årets sesong – og befinner seg på nedre halvdel av tabellen.