<strong>PUNKTERING OG VELT:</strong> Paris-Roubaix ble en brutal affære for Alexander Kristoff som måtte bryte underveis. Foto: NTB Scanpix
PUNKTERING OG VELT: Paris-Roubaix ble en brutal affære for Alexander Kristoff som måtte bryte underveis. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Spektakulært krasj stoppet Kristoff i Roubaix

- Jeg følte meg utrolig bra før Arenberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ROUBAIX (procycling.no): Det er langt fra Sanremo til Roubaix. Både i luftlinje og i atmosfære. Det er slikt Alexander Kristoff føler det nå etter både punktering og velt i Paris-Roubaix.

Den norske storfavoritten har fått høy stjerne etter seieren i Milano-Sanremo tidligere denne våren, og var derfor en het outsider til å vinne nok en gang i søndagens brosteinsklassiker.

Men flytsonen som har omkranset Kristoff denne klassikersesongen - og som gav han en femteplass i Flandern rundt sist uke - var borte vekk lang Nord-Frankrikes forhistoriske veier.

Den 26 år gamle Katjusja-rytteren punkterte i inngangen til Arenberg-skogen og krasjet to ganger i forsøket på å komme opp igjen til teten.

Heldigvis slapp Stavanger-syklisten unna alvorlige skader, men skuffelsen er derimot uunngåelig.

- Jeg følte meg utrolig bra før Arenberg. Jeg hadde 150 som makspuls før vi kom inn mot Arenberg, sier Kristoff til procycling.no ved Katjusja-bussen.

- Klart det er skuffende. Men sånn livet i slike ritt. Punkterer mann i Arenberg får man alltid problemer. Jeg håper jeg har bedre flaks neste år.

Krasjet Krasjet med motorsykkel Etter den sagnomsuste Arenberg-skogen måtte Kristoff jage hardt for å få kontakt med teten. I den febrilske jakten ble han dessverre hindret av en motorsykkel og havnet på bakken.

Senere trengte han tre forsøk for å få en drikkeflaske fra lagbilen, men idet han lykkes faller han i en krapp sving. Her ender Kristoffs Paris-Roubaix 2014. Klokken 14.36 melder rittradio at nordmannen er ferdig. Han står av før sektor 17 - 90 kilometer fra mål.

- Jeg havnet langt bak og hadde mye smerte. Etter krasjet skjønte jeg at jeg ikke kommer tilbake.

Høy på selvtillit og med krutt i beina, Kristoff er likevel ikke overbevist om at han hadde kjempet om seieren i søndagens 257 kilometer lange ritt. Men slikt rittet utviklet seg hadde han hatt podiet innenfor rekkevidde.

Med en plass i finalen ville han nok befunnet isolert uten lagkamerater, ettersom italieneren Luca Paolini også krasjet.

Nederlender til topps Den 112. utgaven ble vunnet av nederlenderen Niki Terpstra (Omega Pharma), som kom alene til mål. 20 sekunder bak vant John Degenkolb (Giant-Shimano) spurten, mens Fabian Cancellara (Trek) ble tredjemann.

- Det var en spennende finale, men jeg hadde nok sittet alene. Luca krasjet også tror jeg. Men det spørs om jeg hadde vunnet ? om jeg hadde fulgt de beste.

- Jeg er ok. Det er selvfølgelig ikke godt å krasje i et ritt som dette. Det gjorde vondt hele veien til dusjen, avslutter Kristoff.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer