Ole Selnæs-straffen:

Spekulasjoner etter Selnæs-straff: - Det er noe som ikke stemmer her

Far Ivar Selnæs, Jesper Mathisen og Bengt Eriksen om 11-månedersstraffen til Ole Selnæs.

ELLEVE MÅNEDER BORTE: Ole Selnæs var sint etter tapet mot Aserbajdsjan i VM-kvaliken. Det har resultert i utestengelse på 11 måneder fra Fifa. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ELLEVE MÅNEDER BORTE: Ole Selnæs var sint etter tapet mot Aserbajdsjan i VM-kvaliken. Det har resultert i utestengelse på 11 måneder fra Fifa. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): St. Etienne-spiller Ole Selnæs (22) er utestengt fra det norske landslaget i 11 måneder (fire kamper) som følge av bråket i minuttene etter tapet mot Aserbajdsjan i Baku 8. oktober.

Den lange straffen overrasker far Ivar Selnæs.

- Det eneste jeg tenker akkurat nå er: «Det var da voldsomt», sier Ivar Selnæs til Dagbladet.

Trønderen utdyper:

- Ut fra det jeg vet, og alle andre vet, er det ingen som hadde trodd på 11 måneders utestengelse. Både Ole og jeg ble like sjokkert. Men hva skal man gjøre? sier Selnæs senior.

- Hvordan tok Ole det?

- Nei, han ble selvsagt overrasket. Men vi brukte bare ti sekunder på å snakke om straffen. Vi må se videre. Jeg er sikker på at NFF har kontroll for videre prosedyre. Det kan vel komme en anke. Du hører jo om spillere som slår ned noen og får fem kampers utestengelse. Det er noe som ikke stemmer her, sier Ivar Selnæs.

- Hva mener du ikke stemmer?

- Ut fra det jeg vet, og som alle andre sier, så høres straffen helt latterlig ut. Det vi ikke vet er hva som står i dommerrapporten. Vi har ikke noe annet å forholde oss til enn det Ole og andre har sagt, sier Ivar Selnæs.

- Uforståelig

Også fotballeksperter Dagbladet har vært i kontakt med stusser over straffelengden.

TV 2s Jesper Mathisen var svært overrasket da Dagbladet ba om hans umiddelbare reaksjon på straffen:

TV 2-EKSPERT: Jesper Mathisen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
TV 2-EKSPERT: Jesper Mathisen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

- Det er voldsomt. Det henger ikke på greip hvis det Selnæs har forklart stemmer. For meg er det totalt uforståelig. Det er sånn du får for å sette inn taklinger som brekker bein, spytter på dommer eller fiker til en dommer, sier Mathisen til Dagbladet.

- Så du mener det ligger noe mer bak?

- Vi har fått forklaringen til Selnæs. Og vi må bare stole på at den stemmer. Gjør den det, så er det bare å anke straffen. Den kan ikke bli noe lengre. Hvis utestengelsen skal være riktig, er det noen som ikke har fortalt sannheten eller så har ikke dommeren forstått eller misforstått trønder-engelsk. Slik saken står nå er det helt uforståelig. Det er tull og tøys, sier Mathisen.

- Det virker som FIFA reagerer på at det skjer etter kampen?

- Jeg har sett hundrevis av spillere gått bort til dommere og både skjelt dem ut og sagt nøyaktig hva de har ment uten at de har blitt straffet for det, sier TVs fotballekspert.

- Klønete

Fotballekspert Bengt Eriksen i Discovery/Max sier følgende:

- Elleve måneder høres lenge ut. Det er strengt, men det er klønete gjort av Selnæs. Du bør ha greid å telle til ti når du er på vei av banen og inn i garderoben. Det er et kraftig signal om at det ikke er fritt fram om å si hva du vil. Dommeren skal ha mye møkk i øra ute på banen, men ikke etter kampen, sier Eriksen til Dagbladet.

Eriksen fortsetter:

- Fotball handler også om å besinne seg. Men det er vrient for oss utenfor å bedømme. Vi kjenner ikke til kroppspråket og alt som hører til. Vrælte Selnæs? Fektet han med armene? Det er mye som kan påvirke som vi ikke kjenner til, sier Eriksen.

- Jævlig dårlig

MAX-EKSPERT: Bengt Eriksen.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MAX-EKSPERT: Bengt Eriksen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Ole Selnæs blir også idømt en bot på 5000 sveitsiske franc - litt i overkant av 40 000 norske kroner.

Det blir også redegjort for hva han selv har forklart at han sa til dommeren. Forklaringen til FIFA er gjengitt på engelsk:

«After the game I walked off the pitch and into the tunell where the linesman where standing. As I passed him on my way to the changing room, I said to him: 'You referees whistled on everything, you are so fucking bad'.»

På norsk blir det som følger:

«Etter kampen gikk jeg av banen og inn i spillertunnelen der linjemannen sto. Da jeg passerte ham på vei til garderoben sa jeg: 'Dere blåste på alt, dere er så jævlig dårlige'.»

FIFAs dom falt inn på NFF-kontorene på Ullevaal i dag.

Det var Liran Liany fra Israel som dømte oppgjøret. NFF opplyser til Dagbladet at de foreløpig ikke har sett noen kamprapport fra kampen i Baku, der også dommerens rapport av Selnæs er.

- Så langt har vi bare fått dommen fra FIFA, sier Svein Graff, mediesjef for A-landslaget, til Dagbladet.

Ole Selnæs har ikke besvart Dagbladets henvendelser.