TRYGG OG BORT. Formann i Liverpool's supporterforening tror Brendan Rodgers sitter trygt som manager til tross for svake resultater de siste ukene. Han tror heller ikke savnet av Steven Gerrard vil bli for stort. Foto: AFP.
TRYGG OG BORT. Formann i Liverpool's supporterforening tror Brendan Rodgers sitter trygt som manager til tross for svake resultater de siste ukene. Han tror heller ikke savnet av Steven Gerrard vil bli for stort. Foto: AFP.Vis mer

Spekulasjoner om Liverpool: - Ti spillere på vei bort

Supporterformann tror mer på fornuften.

(Dagbladet): Det spekuleres i en real vårrengjøring i Liverpool.

Daily Mail melder om at hele ti spillere er aktuelle til å forlate Anfield.

Det spekuleres også om hvem som er manager neste sesong.

Jürgen Klopp som forlater Dortmund etter sesongen skal være interessert i managerjobbben i Liverpool, skriver herald.ie tirsdag.

Avisa skriver at Klopp forbereder en plan som går på «kom og hent meg».

Pål Christian Møller er formann i den norske supporterklubben. Han tror det må foretas grep. Men at det ikke blir i den skalaen som den engelske sensasjonspressen forestiller seg.

- Jeg tror ikke Liverpool kvitter seg med Brendan Rodgers nå. Og jeg tror heller ikke de selger ti spillere, som er i nærheten av førstelaget. Om det er ti, så er vel flere av disse et godt stykke unna førstelaget, sier Pål Christian Møller.

Han begrunner at Rodgers er forholdsvis trygg slik:

- De siste ukene har det meste gått på trynet. Men Liverpool var det beste laget i Premier League fra jul til mars. Og vi må selvfølgelig ikke glemme at ligagullet glapp på målstreken i fjor. Så alt har slett ikke vært bedrøvelig med Rodgers, sier Møller til Dagbladet.

Supporterformannen er derimot betenkt når de viktigste kampene er tapt på kort tid.

- Det er ikke bra at laget taper de viktige kampene mot Manchester United og Arsenal. Og ikke minst den maksimale nedturen da laget tapte i FA-cupen mot Aston Villa, sier Møller.

Den siste dårlige perioden har fjernet Liverpool fra alle muligheter til å løfte et trofe i år. Og laget er i ferd med å bli hektet av i kampen om fjerde plassen som betyr Champions League deltakelse neste år.

Det er sju poeng opp til Manchester City som holder den verdifulle fjerde plassen.

- Det er ikke helt avgjort ennå. Men det ser ikke så lyst ut med tanke på den fjerde plassen, kommenterer Møller.

Gerrard Det har vært kjent en stund at mangeårig kaptein Steven Gerrard forlater Liverpool etter sesongen. Han reiser til Los Angeles og forlenger karrieren med L.A. Galaxy.

Møller mener at det ikke behøver å ha en særlig negativ betydning.

- Gerrard er en legende og har hatt en enorm betydning i mange år. Men han er snart 35 år. Og det kan også virke som Liverpool har gjennomført en prosess, der laget har gjort seg mer uavhengig av Steven Gerrard, mener Møller.

Balotelli Han tror ikke at Liverpool foretar seg noe dramatisk.

- Det likner ikke Liverpool. Men det må foretas grep. Det er helt klart. En spiller som Balotelli bør bort fra klubben. Også for sitt eget hensyn. Det virker som han er fullstendig uten selvtillit. Han er jo egentlig en fantastisk fotballspiller. Og han er ung. Jeg tror det finnes klubber som vil satse på ham, sier Møller.

Falcao Det spekuleres også at Radamel Falcao kan være på vei til Liverpool fra Manchester United, skriver metro.co.uk.

Det tror Liverpoolsupporteren lite på.

- Det skjer ikke at en spiller går fra United til Liverpool, eller omvendt. Så det tror jeg er svært lite aktuelt, kommenterer Pål Christian Møller.