Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League

Spekulerer i rekordsum for King. Kan bli Norges dyreste spiller

På radaren til Tottenham, skriver engelsk storavis. 

HØYT PRISET: Bournemouth-spiller Joshua King skal ha gjort seg interessant for topplaget Tottenham. Foto: NTB Scanpix
HØYT PRISET: Bournemouth-spiller Joshua King skal ha gjort seg interessant for topplaget Tottenham. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisa Daily Mirror skriver onsdag at Joshua King (25) er på ønskelista til Tottenham. Den norske landslagsspissen har scoret 15 mål for Bournemouth denne sesongen.

- King har kontrakt fram til 2020. Overgangssummen kan bli på minst 15 millioner pund, skriver avisa.

15 millioner pund vil si 166 millioner norske kroner. Skulle en overgang i denne størrelsesorden gå i orden, vil spissen bli den dyreste norske fotballspilleren noen gang.

Rekord

Fra før har Tore André Flo rekorden. For 17 år siden - i 2000 - gikk han fra Chelsea til Rangers i Skottland for 131 millioner kroner, ifølge NTB.

Ifølge nettstedet Transfermarkt er Flo også den nest dyreste spilleren da han gikk fra Rangers til Sunderland i 2002. Den gang var overgangssummen angivelig 78 millioner kroner.

KOSTET FLESK: Tidligere Chelsea-spiller Tore André Flo (t.v.) er den hittil dyreste spilleren fra Norge. Foto: NTB Scanpix
KOSTET FLESK: Tidligere Chelsea-spiller Tore André Flo (t.v.) er den hittil dyreste spilleren fra Norge. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På tredjeplass kommer John Carews overgang fra Rosenborg til Valencia i 2000. Summen skal ha vært på 75 millioner kroner.

Interessant

King har gjort seg svært interessant for andre klubber etter sesongen i Bournemouth. Laget ligger på 10. plass i Premier League. At nordmannen har scoret 15 mål for en middelhavsfarer i ligaen, vekker oppsikt.

Everton-spiller Romelu Lukaku er toppscorer med 24 mål. I 2017 er det bare Lukaku og Tottenham-spiller Harry Kane som har scoret flere mål enn Kings 12.

- Jeg er sikker på at folk har lagt merke til ham og notert navnet på blokka. Formen har vært veldig god, sier Bournemouth-manager Eddie Howe.

Norges beste

I Dagbladets papiravis påskeaften ble King kåret til Norges beste spiller. På de neste plassene fulgte Rune Jarstein (Hertha Berlin) og Stefan Johansen (Fulham).

- King er et godt eksempel på at det er forskjell på folk. Og at tid også er en viktig faktor i utålmodighetsindustrien fotball, skrev Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen.

United-akademiet

King startet karrieren på Romsås i Oslo. Deretter gir turen til Vålerenga, før han ble fanget opp av akademiet til Manchester United.

I mars skrev den engelske avisa The Sun at West Ham har nordmannen på radaren. Nyheten ble kjent et par dager før landskampen mot Nord-Irland i Belfast.

I den kampen - Norge tapte 2-0 - framsto King som svak. Men i Bournemouth svinger det.

Null planer

Etter kampen sa 25-åringen følgende til Dagbladet om spekulasjonene rundt sin egen framtid:

- Jeg trives der jeg er. Dette er bare rykter. Bournemouth ga meg sjansen da jeg satt på benken i Blackburn. Trener Eddie Howe har vært fantastisk mot meg. Jeg har ingen planer om å skifte klubb.