Spekulerte etter Johaug-detalj:
- Merkelig

Therese Johaug tapte 8,1 sekunder mot Frida Karlsson på 1,9 kilometer. Det fikk ekspert til å reagere, men Johaug har forklaringen.

TAPTE: Therese Johaug forteller hvor hun tapte tid til Frida Karlsson. Video: Løkås. Reporter: Haarstad. Foto: Langsem. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

RUKA (Dagbladet): Lenge var det et bikkjeslagsmål mellom Therese Johaug og Frida Karlsson på dagens 10 kilometer klassisk.

Etter fem kilometer var det to sekunder som skilte de to, og den norske kvinnen var den som hadde gått raskest på de siste to kilometerne.

Der og da var det nok mange som tenkte at Johaug kom til å gjøre som hun nesten alltid gjør - spise flere sekunder og sikre seieren.

TØFF KAMP: Men lørdag trakk Frida Karlsson det lengste strået mot Therese Johaug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TØFF KAMP: Men lørdag trakk Frida Karlsson det lengste strået mot Therese Johaug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Tapte mye

Men i stedet skjedde det stikk motsatte. Karlsson og Johaug holdt jevn fart fram til 8,1 kilometer. Så sa Karlsson takk for følget og gikk åtte sekunder raskere på de siste 1,9 kilometerne.

Det fikk flere til å reagere:

- Det er noe merkelig på slutten der. Hun legger igjen mange sekunder. Jeg lurer på om det har skjedd noe. Det var en rar avslutning fra Therese, uttalte Vidar Løfshus i TV 3s studio.

- Det er noe med kroppsspråket til Therese, fortsatte Viaplay-ekspert Åge Skinstad.

HET: Frida Karlsson var brennhet i iskalde Ruka da hun knuste Therese Johaug på 10-kilometeren. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Johaugs forklaring

Så fort hun kom i mål tok Therese Johaug to telefoner. Den ene var til trener Pål Gunnar Mikkelsplass. Den andre til bror Karstein Johaug.

De går ofte gjennom løpene til 33-åringen fra Dalsbygda. Og Johaug forklarer det store tidstapet med at hun ble for reservert i den siste svingen etter en nedoverbakke.

Johaug forteller til Dagbladet at hun var litt ute av balanse på det samme punktet på den første runden, og at det nok preget henne på den siste runden:

- Jeg fikk en skrens, og tapte nok fire til fem sekunder på det. Jeg ble litt forsiktig, sier Johaug før hun påpeker at hun absolutt ikke vil skylde på det i det hele tatt:

- Frida var bare bedre enn meg i dag.

NUMMER TO: Therese Johaug. Foto: Bjørn Langsem
NUMMER TO: Therese Johaug. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Støtter forklaring

Den norske treneren Ole Morten Iversen er ikke overrasket over at Frida Karlsson beseiret Johaug, men legger til:

- Det raser noen sekunder på slutten, og det er kanskje litt uvant Therese. Hun mangler den siste råskapen, forklarer Iversen.

- Hvorfor skjer det?

- Therese hadde ingen god forklaring umiddelbart, men hun holdt på å ramle på den første runden, så hun var kanskje litt ekstra forsiktig ned den ekle bakken på andrerunden. Det var ikke noe uhell eller noe spesielt.

Søndag er det klart for en ny duell mellom de to. Da er et 10 kilometer jaktstart. Hele startlista finner du på FIS' hjemmesider.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer