Spennende sommer for Ronny

Ronny Johnsen har spilt ferdig i Manchester United. Nå venter han i spenning på hvem neste arbeidsgiver blir.

- Jeg starter med blanke ark, så dette blir spennende. Det er det for så vidt alltid når man skal bytte klubb, men det er ekstra spennende når man ikke har noe på hånden. Jeg vet jo ikke om noen vil ha meg, sier Johnsen, som har takket nei til ettårskontrakt med United. Partene er enige om å gå hver til sitt.

- Det er rart å ta farvel med Manchester United, veldig rart egentlig. Det er en fantastisk klubb der jeg trivdes veldig godt. Jeg unner andre å få oppleve alt det jeg fikk lov til i den klubben, sier han.

Det var ønsket om en flerårig kontrakt som fikk den snart 33-årige midtstopperen til å si nei til Uniteds tilbud.

- Jeg føler at jeg har flere år igjen som fotballspiller, særlig nå når jeg er kvitt jumper's knee-problemene mine, sier han. Men han klarte altså ikke å overbevise United-manager Alex Ferguson o m at han er mannen å satse på i flere år framover.

- Fergie sa at de vil ha stabilitet bak der. De kommer nok til å kjøpe en del nytt i sommer, sier han.

Selv kan han fritt forhandle med nye klubber, som bosmanspiller. Rune Hauge jobber med saken. Det bør gi Johnsen en meget hyggelig kontrakt, men spørsmålet blir hvilken klubb og hvilket land han havner i. Norge blir det ikke.

- Nei, jeg reiser ikke hjem, sier Ronny Johnsen, som søndag trente med landslaget på Bygdø stadion. Tirsdag spiller han sin 47. landskamp mot Japan.

(NTB)

HJEMME: Ronny Johnsen er klubbløs, men spiller landskamp mot Japan onsdag.