Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spenning i 1. divisjon

Aalesund sikret opprykk, mens Glimt sløste med sjansene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømsgodset trygget tittelen, Aalesund opprykket, mens Bryne tok et langt steg mot kvalifiseringsspill. Men i bunnstriden i 1. divisjon er det høyspenning.

Fem lag slåss for å unngå den siste nedrykksplassen.

Strømsgodset var i praksis serievinner, Aalesund i praksis opprykksklar, og søndag fjernet de siste teoretiske tvil. Godset vant 7-3 borte mot Sparta Sarpsborg, mens Aalesund spilte 3-3 mot Kongsvinger.

Bodø/Glimt hadde sjansen til å ta innpå Bryne i kampen om tredjeplassen som gir opprykkskvalifisering, men i en serierunde med 31 scoringer på de seks andre kampene ble det målløst for begge to.

Bryne er etter 0-0 i Moss fortsatt tre poeng foran Glimt, som etter 0-0 i Sogndal kan trøste seg med mye bedre målforskjell. For å gå forbi må Glimt slå Moss hjemme om en uke, mens Bryne må tape hjemme for Sparta.

Løv-Ham kjørte over allerede fortapte Manglerud Star med 5-1, men er fortsatt under streken. Bergenslaget må ha poeng borte mot Strømsgodset i siste runde for å kunne overleve.

Greier de det, blir poengkravet akutt for Pors Grenland (ett poeng foran, møter Aalesund), Tromsdalen (ett foran, møter Haugesund), Haugesund (ett foran, møter Tromsdalen) og Sparta Sarpsborg (to foran, møter Bryne borte).

Løv-Ham har bedre målforskjell enn alle rivalene unntatt Haugesund.

SIKRET OPPRYKK: Aalesund sikret opprykk til Eliteserien neste år med 3-3 mot Kongsvinger. Foto: Scanpix
SIKRET OPPRYKK: Aalesund sikret opprykk til Eliteserien neste år med 3-3 mot Kongsvinger. Foto: Scanpix Vis mer

Follo, Manglerud Star og jumbo Hødd er allerede fortapt. (©NTB)