Spenning i alle grupper

Finn ut hvem som går videre etter kveldens Champions League-kamper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I motsetning til gårsdagens runde i Champions League er ingen av lagene i kveldens grupper garantert avansement ennå. Det betyr at alle lagene kommer til å stille med sine beste spillere.

Gruppe A:

Arsenal kan sikre avansementet med ett poeng borte mot Borussia Dortmund i kveld. Siden tyskerne møter laget som ligger på tredjeplass i gruppa, Auxerre, i siste runde, er det bare et av lagene som kan ta igjen Arsene Wengers menn om de ikke taper. Men Dortmund har ikke tapt hjemme i Champions League siden 1999.

Til Wengers store glede er Robert pires med til Tyskland, men Dennis Bergkamp måtte bli igjen hjemme. Han har som kjent flyskrekk, og skal ikke ha fått lov av manageren til å kjøre bil til bortekampen.

For Auxerre er situasjonen litt annerledes. De må vinne mot PSV om Dortmund tar poeng mot Arsenal for å holde følge med tyskerne. Med uavgjort eller tap i Nederland kan det bli tøft for franskmennene borte mot Dortmund i siste runde, selv om uavgjort er nok om Arsenal sikrer avansementet i kveld.

PSV Eindhoven er avhengig av hjelp fra de andre om de skal ha noen mulighet til å nå andre gruppespill. Med fattige to poeng etter de fire første kampene må de slå Auxerre hjemme i kveld, mens Arsenal aller helst bør vinne over Dortmund. Og selv om dette skulle slå til, trenger de fortsatt hjelp i siste runde. Da må Auxerre vinne i Tyskland, mens de slår Arsenal på Highbury. Realistisk sett står altså kampen om de to plassene i neste runde mellom de tre lagene som i øyeblikket ligger øverst på tabellen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer