Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spenninga lå i lufta

LONDON (Dagbladet): Arsenal_Manchester United 3-2. Åtte minutter før slutt gjorde Peter Schmeichel en kjemperedning for United. Akkurat det er veldig normalt. Men tjue sekunder seinere skjedde det som gjør Premier League-toppen like trang som en kaviartube: United ga David Platt seiersmålet på en corner. Akkurat det er veldig unormalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester United 28 poeng, Arsenal 27, Blackburn 27 og Chelsea 25 med én kamp mindre spilt. Hjemmeseieren på Highbury var resultatet som måtte komme. For nå likner Premier League på den ligaen den er ment å være.

Verdens mest spennende.

Henning Berg kledde scoringsegenskapene av Ian Wright og var en kjempe i Uniteds forsvar. Men likevel: Arsenal ledet 2-0 etter to skudd og 27 minutter. For da Nicolas Anelka fikk en liten åpning feide han inn den første i det korte hjørnet, og da Patrik Vieira plukket opp en corner-klarering kom den andre i samme tempo. Arsenal var i hovedfront, men det var United som spilte fotball.

Og til slutt så bra at Teddy Sheringham både utliknet lett og reduserte veldig vakkert.

Fem kan vinne

- Vi var aldri to mål bedre enn United i første omgang, sier Arsenal-manager Arsene Wenger. Uttryksmåten er en forklaring på hvor heldige hjemmelaget var. Og derfor ble han ikke sjokkert en gang da United kom tilbake.

Den største overraskelsen Arsenal-bossen fikk i går var seieren.

- Uavgjort ville gjort meg veldig glad, sier Wenger. _Nå vant vi og kortet ned tabellforspranget til ett poeng. Og derfor blir nok denne sesongen som jeg har sagt den vil bli hele veien.

- En tittelkamp med minst fem lag involvert.

Matchvinner David Platt, i media på vei bort fra Arsenal til en kanskje-jobb som manager for et kanskje-lag, var nok den lykkeligste på Highbury. Ikke bare fordi han vant denne sesongens viktigste hodeduell sju minutter før slutt, men mest fordi han fortsatt har evner til å hevde seg. Og Platts forestilling forteller mye om den enorme mobiliseringa Arsenal maktet, uten suspenderte Dennis Bergkamp, etter et par uker med dårlige resultater.

- Spillerne i denne klubben har karakter, sier Platt.

Blid taper

For første gang på mange år hadde ikke Alex Ferguson sikk-sakk-munn etter et nederlag. Gubben var merkelig nok _ bortsett fra når han snakket om det straffesparket United ble snytt for da _ i et humør godt over middels. Og i motsetning til Wenger _ som det kan se ut som om han er programforpliktet til å være uenig med _ så aldri Ferguson United som vinnere.

- Vi gikk tomme for damp i andre omgang, sier han.
- Vi fortjente ikke å vinne heller.

Ronny Johnsen kom tilbake fra sitt skadevbrekk da Gary Pallister ble båret ut av Highbury rett før pause. Comebacket gikk greit, men han hevet seg aldri helt opp til det nivået Henning Berg utøvet yrket. Og da Ian Wright fikk sin eneste sjanse i kampen var det fordi Ronny glapp markeringa et lite øyeblikk.

Der og da var Arsenal veldig nære.

Solskjær for seint

Ole Gunnar Solskjær fikk 18 minutter og var ikke i nærheten av noe som helst. Men _ han burde fått minst en omgang. For Andy Cole var håpløs og akkurat så keitete og følelsesløs som gir en stakkar mark. Og sliten?

- Spillerne merket nok kjøret, sier Ferguson. - Men jeg har ikke noe å klage på.

Highbury og balløya som sådan gikk med høye hender i går kveld. Dramaet som nå spisser seg til etter Arsenals 3-2 og Chelseas 2-1 hjemme over West Ham var resulatene de fleste ville ha. Og i bakkant av de store London-oppgjørene var det ett spørsmål som fløy høyere enn noen andre:

Hvor vil Highbury-resultatet føre Manchester United?

- Til topps, sier Alex Ferguson og gliser. Og det ligger mer enn dagens tabellesning i svaret. For den sjølsikre undertonen forteller at et bortetap mot Arsenal ikke kan velte de siste åras seiersmaskin.

Og:

Ingen lag vinner alle kamper.

Hele Norges coronakart