- Spenstig å sette oss på sølvplass

Rekdal og trenerkollegene i Tippeligaen om Dagbladets tabelltips.

(Dagbladet): Dagbladet har spurt samtlige tippeligatrenere om en vurdering av vårt tabelltips foran sesongstarten, som du ser direkte på Dagbladet.no.

Vi stilte følgende spørsmål:

1: Hva tenker du om plasseringen av eget lag på Dagbladets tabell?

2: Hva tenker du om toppstriden, slik Dagbladet har toppet?

3: Hva tenker du om bunnstriden, slik Dagbladet har tippet?

4: Hvilke/hvilket lag tror du vil overraske positivt denne sesongen?

Ole Gunnar Solskjær, Molde (tippet som nummer 1): 1. Jeg skal garantere at Tippeligaen ikke blir slik som Dagbladet har tippet den. Det er mange som har tippet oss som seriemester igjen, det er fint, det. Men det er ingen garanti for at vi vinner.

2. Det hadde vært kjempeartig om det ble en toppstrid mellom Molde og Aalesund, for vi er helt klart to av de bedre lagene i Norge. Det er det ingen tvil om. Da vi møtte dem i forrige uke var det marginer som avgjorde. Har Aalesund med seg marginene fra start av, kan det bli en strid.

3. Ikke kommentert.

4. Jeg håper det blir oss som overrasker mest i år, at folk går hjem glade og begeistrede. Det er media som tipper oss som vinner i år. Det er mange som tror vi blir nummer seks.

Kjetil Rekdal, Aalesund (tippet som nummer 2): 1. Det er spenstig å sette oss på sølvplass, men vi takker ikke om det blir slik til slutt. Om alle holder seg skadefrie er vi gode nok til å kjempe i toppen. Vi er ikke redde for forventningene og kravene som stilles. De har vi skapt selv.

1. PLASS: Ole Gunnar Solskjærs Molde. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbldet
1. PLASS: Ole Gunnar Solskjærs Molde. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbldet Vis mer

2. Det er store klubber dere har satt opp der, men det kan bli hva som helst. Jeg tror det vil skille historisk lite mellom første- og tiendeplass denne sesongen.

3. Det er slik at de som kommer opp ofte sliter. Sogndal var for eksempel i nedrykksstriden i fjor, og har mistet mange spillere. Men samtidig vil det alltid komme en overraskelse.

4. Det ser ut som Viking har fått det til. De virker bedre enn i fjor da de ble nummer 11. Jeg blir ikke overrasket om de tar et skikkelig jafs oppover på tabellen.

André Bergdølmo Vålerenga (tippet som nummer 3): 1. Det ser ikke så gærent ut. Vi ønsker jo å stå på toppen. Vi skal gjøre et ærlig forsøk på det, og mener vi er gode nok til det.

2. PLASS: Kjetil Rekdals Aalesund.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
2. PLASS: Kjetil Rekdals Aalesund. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

2. Vi får nok konkurranse av mange her, som også er blitt satt opp på toppen av tabellen deres. Molde og Lillestrøm har vært bra i oppkjøringen.

3. Det er vanskelig, jeg kjenner ikke Sandnes Ulf godt nok. Hønefoss er oppe igjen, de har  erfaring. Jeg tror kanskje Stabæk kommer høyere opp. Det er ikke så halvgærnt tippet.

4. Jeg tror Stabæk kommer til å overraske. Så tror jeg faktisk at Strømsgodset kommer høyere opp enn dette.

Jan Jönsson, Rosenborg (tippet som nummer 4): 1. Ja, vi håper og tror at vi vil blir bedre enn i fjor. Men dette er ikke så langt unna tabellplasseringen vår i fjor, så det er ikke så mye mer å si om det.

3. PLASS: André Bergdølmos Vålerenga.Foto: Eirik Førde/Digitalsport
3. PLASS: André Bergdølmos Vålerenga.Foto: Eirik Førde/Digitalsport Vis mer

2. Det er en veldig uviss serie, men dette ser ut til å være et realistisk tips, så får jeg håpe for vår egen del at vi kan sprekke det litt.

3. Det kan jeg lite om da, men jeg håper jo med mitt hjerte at Stabæk kommer litt høyere, men jeg har sett for lite av samtlige lag til å si noen om det.

4. Odd Grenland avsluttet året bra, så de kan havne på øvre halvdel.

Åge Hareide, Viking (tippet som nummer 5): 1. Jeg takker for tilliten med femteplass.

4. PLASS: Jan Jönssons Rosenborg.Foto: Lise Åserud / Scanpix
4. PLASS: Jan Jönssons Rosenborg.Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

2. Lagene dere har satt opp i toppstriden ser fornuftig ut.

3. Også her syns jeg dere har valgt fornuftig.

4. Jeg tror Aalesund vil være laget som blir vanskelig å slå.

Rune Skarsfjord, Brann (tippet som nummer 6) 1. Sjetteplass, ja. Det er som jeg sier at Molde, RBK, VIF og Tromsø peker seg ut hos de fleste, tror jeg. Bak der tror jeg mange kan få en god sesong.

5. PLASS: Åge Hareides Viking.Foto: Lise Åserud / Scanpix
5. PLASS: Åge Hareides Viking.Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

2. Ser dere har Aalesund, åpenbart. Kanskje Lillestrøm, Brann og Viking melder seg på. Kanskje Haugesund. Noen av de lagene vil få flyt og kan sprenge firerbanden.

3. Tradisjonelle lag som er der. Tror noen der også vil overraske. For det er mange bra lag der. Vi spilte uavgjort mot Stabæk i helga. Sandnes Ulf har imponert i vinter, så det er veldig åpent.

4. Jeg tror Hønefoss vil overraske. Jeg tror også som dere at Aalesund og Viking vil overraske.

Per-Mathias Høgmo, Tromsø (tippet som nummer 7) 1. Det er seks—sju lag som kan vinne Tippeligaen, og det gjenspeiler dette tipset, i likhet med de fleste.

6. PLASS: Rune Skarsfjords Brann.Foto: Lise Åserud / Scanpix
6. PLASS: Rune Skarsfjords Brann.Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

2. Molde er en naturlig favoritt. De har et bunnsolid fagmiljø, en organisasjon som har arbeidet sammen over lang tid. Stor grad kontinuitet. Det samme har Aalesund. Jeg syns de har sett veldig bra ut i vinter.

3. Det er ikke unaturlig at nyopprykka lag tippes lavt, men jeg tror at Hønefoss og Sandnes Ulf kan komme til å overraske flere.

4. Jeg tror som sagt at Hønefoss kan overraske. De har et av Norges mest spennende trenerteam, så der tror jeg det kan skje mye interessant.

Magnus Haglund, Lillestrøm (tippet som nummer 8) 1. Lillestrøm i midten, øvre halvdel iallfall. Høres bra ut. Det er vanskelig for meg å vurdere de andre lagene, ettersom jeg er ny.

7. PLASS: Per-Mathias Høgmos Tromsø.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
7. PLASS: Per-Mathias Høgmos Tromsø.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

2. Det er helt riktig å ha Molde på topp. Det finnes forutsetninger for at også vi kan kjempe i toppen.

3. Jeg har bare sett noen treningskamper, så jeg syns det er vanskelig å si om dette er et veldig klokt tips eller helt på trynet.

4. det har jeg ingen oppfatning om. Blir å hogge i løse luften.

Ronny Deila Godset (tippet som nummer 9): 1. Jeg tenker at det er umulig å tippe en slik tabell fordi det er så jevnt fra første til 11.-plass. Det kommer til å bli jevnt hele sesongen.

8. PLASS: Magnus Haglunds Lillestrøm.Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
8. PLASS: Magnus Haglunds Lillestrøm.Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer

2. Det er sikkert riktig i forhold til hvilke staller de klubbene har. Det kan være riktig, men det er veldig jevnt. Det kan bli flere klubber som melder seg på.

3. Det er vanskelig å svare på det også, et av de nyopprykkede lagene vil helt sikkert overraske. Det er viktig å få mye poeng i vårsesongen. Vi får se hvem som får mye poeng i starten.

4. Det er vanskelig å svare på, siden det er mange som kan overraske. Vi får håpe det blir Strømsgodset.

Dag-Eilev Fagermo, Odd (tippet som nummer 10): 1. Odds plassering er overraskende lav tatt i betraktning vår gode høstsesong og solide forberedelser gjennom vinteren. Ingen utenfor Telemark ser kvalitetene våre ordentlig. Selv har vi satt medalje som en realistisk målsetting.

9. PLASS: Ronny Deilas Strømsgodset.Foto: Tor Yttri / Scanpix
9. PLASS: Ronny Deilas Strømsgodset.Foto: Tor Yttri / Scanpix Vis mer

2. Molde er et riktig gulltips, men medaljene til Aalesund og VIF skjønner jeg ikke helt. Hvorfor skal for eksempel Aalesund være så mye bedre enn i fjor, og hvordan skal Martin klare å få satt sammen VIF med så mange nye spillere på så kort tid?

3. Å tippe bunnstrid er vrient, men jeg blir forbauset om de lagene Dagbladet nevner ikke havner lavt på tabellen. Hvem som til slutt rykker ned, er et annet spørsmål.

4. Jeg tror ikke på noen overraskelser i årets serie. Derimot regner jeg med at Tippeligaen blir mer forutsigbar. Årsaken er at pengene og kvaliteten på arbeidet etter hvert vil skille bedre mellom de ulike lagene. Molde har mye penger og jobber riktig og er et bra eksempel på en slik utvikling.

Jostein Grindhaug, Haugesund (tippet som nummer 11): 1. Jeg syns plasseringen til Haugesund ser fornuftig ut.

10. PLASS: Dag-Eilev Fagermos Odd Grenland.Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
10. PLASS: Dag-Eilev Fagermos Odd Grenland.Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix Vis mer

2. Jeg tror også dere har truffet bra på toppstriden.

3. Det er vel naturlig at de nyopprykkede lagene blir tippet i bunnstriden sammen med Stabæk og Sogndal, som har de minste ressursene.

4. Jeg tror begge de nyopprykkede lagene (Hønefoss og Sandnes Ulf) vil overraske.

Tom Freddy Aune, Fredrikstad (tippet som nummer 12): 1. Plasseringen vår er som forventet etter salg av spillere og mye støy rundt klubben.

11. PLASS: Jostein Grindhaugs Haugesund.Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix
11. PLASS: Jostein Grindhaugs Haugesund.Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix Vis mer

2. Det er litt overraskende at Rosenborg, Vålerenga, Brann og Tromsø er bak Aalesund på deres tips.

3. Dette er også som forventet med nyopprykkede lag i bunnen. I tillegg har dere plassert de lagene som har hatt mye støy med utenomsportslige ting der nede.

4. Jeg håper vi kan bli det laget som overrasker positivt denne sesongen.

Petter Belsvik, Stabæk (tippet som nummer 13): 1. Hyggelig å se at noen ikke har oss helt sist. Vi er glade for at Dagbladet har troa på oss. Hvis du viser meg den tabellen etter sesongen, vil vi mest sannsynlig være fornøyd.

12. PLASS: Tom Freddy Aunes Fredrikstad. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
12. PLASS: Tom Freddy Aunes Fredrikstad. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer

2. Jeg syns dere har valgt ut de riktige lagene. Men jeg er usikker på om begge de lagene som rykket opp vil være i bunnstriden, for det er alltid noen av de nyopprykkede lagene som overrasker.

3. Det er også et godt tips. Jeg har tippet de tre øverste plassene helt likt som dere. Jeg er veldig enig med dere foreløpig her.

4. Litt usikker. Jeg har sett Sandnes Ulf noen kamper, og de ser overraskende bra ut.

Leif Gunnar Smerud, Hønefoss (tippet som nummer 14): 1. Det er et ganske naturlig tips å ha oss på 14. plass. Vi er en liten klubb, nyopprykket. Ofte er det sammenheng mellom økonomi og plassering, så det er et ganske safe tips av Dagbladet.

13. PLASS: Petter Belsviks Stabæk.Foto: Morten Holm / Scanpix
13. PLASS: Petter Belsviks Stabæk.Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer

2. Jeg syns at Molde og Aalesund ser sterke ut begge to. De har en bredde i stallen som ser bra ut. Vålerenga blir spennende å se, det samme med Viking. Det er umulig å spå.

3. I år er det umulig å spå. Jeg tror FFK har et bedre lag enn mange tror. Jeg tror Sandnes Ulf kan overraske. Jeg tror Stabæk har en fin miks av sult og ungdommelig pågangsmot, og gamle ringrever.

4. Sandnes Ulf så imponerende gode ut i fjor, og så solide ut i vinter.

Asle Andersen, Sandnes Ulf (tippet som nummer 15): 1. Plassering av eget lag naturlig på bakgrunn av vår historie, kultur og ikke minst våre ressurser i forhold til konkurrentene.

14. PLASS: Leif Gunnar Smeruds Hønefoss.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
14. PLASS: Leif Gunnar Smeruds Hønefoss. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

2. Det blir jevnt i toppen, men Molde vinner. Noe overraskende at RBK ikke er blant topp tre.

3. De fem nederste lagene dere har satt opp vil ut ifra forutsetningene slåss om å overleve. Likevel vil et par lag her overraske positivt. Men Haugesund er bedre enn en 11. plass.

4. Jeg tror på Sandnes Ulf. Vi overrasket i Adeccoligaen, og en sulten spillergruppe vil gjøre det igjen.

Jonas Olsson, Sogndal (tippet som nummer 16): 1. Dere tror vi rykker ned, det får vi respektere. Ikke så mer å si om det. Vi tror vi kan overleve, det blir tøft, men vi skal gjøre alt vi kan for å motbevise ekspertene.

15. PLASS: Asle Andersens Sandnes Ulf.Foto: Lise Åserud / Scanpix
15. PLASS: Asle Andersens Sandnes Ulf.Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

2. Jeg har sett alle lag og det ser veldig jevnt ut. Det er vanskelig å si hvilke lag som vil holde til i bunnen. Hønefoss ser bra ut, men treningskamp er en annen sak enn Tippeligakamp.

3. Jeg tror at Molde, Rosenborg og Aalesund vil kjempe helt i toppen, bak dem, blir det jevnt.

4. Haugesund tror jeg blir årets overraskelse. Jeg tror de vil kjempe høyt oppe på tabellen.

16. PLASS: Jonas Olssons Sogndal.Foto: Digitalsport
16. PLASS: Jonas Olssons Sogndal.Foto: Digitalsport Vis mer