Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spent og snørrete Kjus

Lasse Kjus er på plass i Kranjska Gora for å kjøre storslalåm i morgen og slalåm onsdag. Fortsatt sliter han med ettervirkningene av sykdommen, men selv om han småhoster og er snørrete føler han at det går den rette veien.

Humøret er godt til tross for 14 dager sykdom i forbindelse med juleferien.

- Jeg er usikker etter at jeg ikke fikk trent eller beveget meg på 14 dager. Det er umulig å si hvordan utslaget vil bli. Det kan gå rett til himmels, men også lukt den andre veien, sier Kjus'ern til NTB før rennene i Kranjska Gora.

Han avsluttet første del av sesongen med to seire, en andre- og en tredjeplass. Alle «pallplasseringene» kom i fartsøvelsene. I de tekniske disiplinene (slalåm og storslalåm) er det ikke gått like bra, men innsatsen i Sestriere der Kjus knep åttendeplassen i slalåm var oppløftende.

Likevel er det ikke til å komme fra at sykdommen i jula la en demper på stemningen. Nå er det bare tre uker til avreise VM i Vail, og det er helt klart at treningsavbrekket Kjus'ern hadde i jula kom svært ubeleilig.

Fort tilbake

- Jeg føler meg brukbar nå og har vært på ski i dag, men det er ingen grunn til å legge skjul på at jeg er usikker, sier Kjus, Norges største VM-håp.

Trening og konkurranser er to vidt forskjellige ting. Først senere i uken får han svar på hva sykdommen har betydd.

Etter at de to rennene er over i slovenske Kranjska Gora står det kveldsslalåm (torsdag) og super-G (lørdag) på programmet i Schladming. Deretter er det storslalåm i Flachau søndag. Et tøft program som krever sin mann fullt ut. Det er når det røyner på mot slutten av uken at Kjus'ern med sikkerhet kan si hva sykdommen har betydd.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling