Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Spent på hvordan hånda fungerer i ritt

Friskmeldt Nordhaug skal få kjørt seg i Baskerland.

KUPERT OG GODT: Oppløpet var ikke så hardt, men Yorkshire er en annen region Lars Petter Nordhaug trives i. Nå er Ardenner-eksperten på plass i Baskerland for å finne klassikerformen. FOTO: Pa Photos, Martin Ricketts
KUPERT OG GODT: Oppløpet var ikke så hardt, men Yorkshire er en annen region Lars Petter Nordhaug trives i. Nå er Ardenner-eksperten på plass i Baskerland for å finne klassikerformen. FOTO: Pa Photos, Martin Ricketts Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ofte er det slik at de som kjører litt anonymt her er bra i Ardennene. Jeg håper likevel å få med meg et resultat hjem, sier Lars Petter Nordhaug til procycling.no foran åpningen av Baskerland rundt.

31-åringen hadde som mål ikke å halse gatelangs i utkanten av hovedstaden for å piske seg selv i Ardenner-form i løpet av påsken.

• Les også: - Så ned på et svært kutt ved pulsåra

Håndskaden i Tirreno-Adriatico endret på det. I over 60 kilometer i timen, skulle han bøye seg ned og ta av skotrekket. Av en eller annen grunn endte han opp med å putte fingrene inn i hjulet.

Resten er historie, men heldigvis gjelder ikke det fingertuppene hans.
 
Knalltøffe etappeprofiler Nøtterøy-mannen har blitt fulgt opp av Sky-legen og av ekspertisen hos Olympiatoppen i løpet av høytiden, og kunne heldigvis klargjøre seg selv foran ett av sykkelsportens hardeste ukesritt.

Arrangøren har virkelig ikke spart på noe foran denne utgaven, og det er enkelt å forstå hvorfor personer med overtall av spurtfibre heller ser mot klassikerne et stykke lenger nord i Europa.

Alt under mandagens åpning skal Nordhaug pine seg over åtte (!) kategoriserte stigninger i løpet av 144 kilometer.

Baskerland er kanskje ikke kjent for de aller høyeste fjellene, men at kneikene kommer med korte intervaller, er det ingen tvil om.

Heller ikke at det er klare likhetstrekk til terrenget mellom et visst åslendt område i Belgia.

- Utrolig høyt nivå Årets utgave levner faktisk ingen opplagte muligheter for sprinterne. Heller ikke den avsluttende tempoetappen er noe Marcel Kittel med glede hadde hevet seg over.

Startlista er da også kjemisk fri for spurtnavn.

For Nordhaugs del er rittet som vanlig den siste kraftanstrengelsen for Amstel Gold Race, Flèche Wallonne, og Liège-Bastogne-Liège.

I fjor sto han over etter sykdom i etterkant av Milano-Sanremo. I år er det store spørsmålstegnet hvor mye kuttskaden i hånda hemmer.

- Jeg har fortsatt litt vondt i hånda. Det har gått greit på trening, men det blir spennende å se i ritt, innrømmer han.

- Hvordan ser det på det som venter denne uka?

- Det er utrolig høyt nivå her nede og profilen er veldig tøff i år. Det blir nok noen etapper hvor fokuset blir på å komme seg igjennom og gjøre en jobb. Det er viktig for oppkjøringen min til Ardennene, og jeg håper denne matchingen gjør at jeg tar et steg opp fra i fjor.

Klatreeliten er på plass Joaquin Rodriguez, Alberto Contador, Nairo Quintana, Mikel Landa, Pierre Rolland, Bauke Mollema, Igor Antón, Rui Costa, Dan Martin, Warren Barguil og Robert Gesink.

De er alle på plass ved starten i Etxebarria for å måle krefter mot hverandre i motbakkene.

Nordhaug er, sammen med førsteårsproff Sindre Lunke, de norske alibiene i feltet.

I år dukker dronningetappen opp på dag fem, med etappen mot Eibar som avsluttes på toppen av Alto de Arrate. Igjen har rytterne sju kategoriserte stigninger i beina før de ankommer hit.

Selv om Nordhaug - også da som Sky-rytter - ble sjettemann i Baskerland rundt tilbake i 2012, vil han trolig ligge langt unna podiet på rittets siste dag. Før han kommer så langt, har han imidlertid planer om å teste beina i det kuperte landskapet.

- Treninga har gått veldig bra, og jeg føler meg i OK form. Jeg håper å kjøre godt på et par etapper, og kommer til å bruke de mulighetene jeg får. Det kommer an på beina mine og om det går taktisk, avslutter han.

I tillegg til Landa har Team Sky Sergio Henao på plass. Det øvrige laget er spekket med klatrebein for anledningen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!