<strong>SPENT PÅ MESSI:</strong> John Arne Riise gleder seg til å se om Lionel Messi kan følge opp en kanonsesong for Barcelona med et like bra VM for Argentina. 
Foto: Erlend Aas, Scanpix
SPENT PÅ MESSI: John Arne Riise gleder seg til å se om Lionel Messi kan følge opp en kanonsesong for Barcelona med et like bra VM for Argentina. Foto: Erlend Aas, Scanpix Vis mer

- Spent på om Messi kan følge opp i VM

Dette gleder landslagsgutta seg mest til i Sør-Afrika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||
HOTEL BRISTOL (Dagbladet): Om 10 dager innleder Sør-Afrika og Mexico en VM-fest som vil vare 30 dager til ende.

I løpet av 64 kamper skal 32 av verdens beste fotballnasjoner, anført av de største navnene på stjernehimmelen, kjempe om en 36,5 centimeter høy og 6,175 kilogram tung pokal i gull og malakitt med en hel verdens oppmerksomhet rettet mot seg.

Blant milliarder av tv-seere, er en gjeng norske landslagsspillere som aller helst selv skulle tatt del i begivenhetene som tar til i Johannesburg fredag 11. juni klokka 16.00.

Etter en høyst ujevn kvalifisering, ble det imidlertid med drømmen om Sør-Afrika. Dermed er man henvist til tilskuerplass når mesterskapet sparkes i gang.

Noen av de norske spillerne benker seg foran TV-skjermen med stor iver, mens andre har et mer avslappet forhold til VM, og gleder seg mer til ferie med familie og venner.

Her er spørsmålene vi har stilt et knippe av spillerne som har vært med på samling foran kampene mot Montenegro og Ukraina:

1. Hva gleder du deg mest til ved VM i Sør-Afrika?

2. Hva skal til for at Norge er med i det gode selskap ved neste korsvei - EM i Ukraina og Polen i 2012?

Bjørn Helge Riise: 1. Jeg er ikke sånn som ser sinnsykt mye TV på fotball. Jeg skal ha ferie med familien, og er ikke nødt til å se på VM. Men det er jo utrolig gøy å se offensive lag som Argentina og Spania.

2. Vi har allerede prestert ganske bra. Nå må vi holde toppnivået gjennom flere kamper. Og vinne kamper som vi på papiret skal vinne, som for eksempel Island. Vi må ha seks poeng mot sånne lag. Men toppnivået er bra nok.

Brede Hangeland: 1. Jeg gleder meg til alt. VM er det ultimate innenfor fotballen, det er der du kan håpe å se det aller beste, både individuelt og lagmessig. Jeg komme til å følge en del med på Danmark, der jeg har gamle lagkamerater fra FCK. I tillegg blir det jo England, siden jeg spiller der og i Fulham har vi spillere på flere VM-lag. Det blir mye å følge med på.

2. Det handler om å jobbe kontinuerlig for å bli bedre. Vi ligger allerede helt i vannskorpa.

John Arne Riise 1. Jeg gleder meg til å se om Messi får det til i VM. Han har hatt en kanonsesong for Barcelona. Gjør han et godt VM i tillegg, så snakker vi.

2. Vi må vinne selv på dårlige dager. Før har vi ofte fått et mål i ræva på slutten, men i det siste har vi vunnet de kampene.

Morten Gamst Pedersen: 1. Jeg gleder meg til se lagkameratene mine i Blackburn som skal i aksjon, og kommer til å følge ekstra nøye med på Danmark (Lars Jacobsen), Australia (Vince Grella og Brett Emerton) og New Zealand (Ryan Nelsen). Det som er morsomt med VM, er at det alltid kommer overraskelser, så det blir spennende å se hvor de kommer.

<strong>FØLGER RONALDO:</strong> Erik Huseklepp benker seg foran TV for å følge Cristiano Ronaldo og Portugal. Morten Gamst Pedersen holder et ekstra øye med de VM-klare Blackburn-kompisene. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
FØLGER RONALDO: Erik Huseklepp benker seg foran TV for å følge Cristiano Ronaldo og Portugal. Morten Gamst Pedersen holder et ekstra øye med de VM-klare Blackburn-kompisene. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

2. Det er ikke akkurat Joker Nord; vi må kvalifisere oss. Vi har vært i positiv utvikling under Drillo, og klarer vi å ta med oss det inn i EM-kvalifiseringen, har vi en god mulighet til å klare det.

Per Ciljan Skjelbred: 1. Fotball-VM er artig, kanskje det artigste som skjer på TV. Jeg gleder meg mest til selve stemningen og det fargerike fellesskapet. Det er forskjellige folk og kulturer som samles for å ha det kult. Dessuten kan alle gjøre det bra. Det er ingen dårlige lag med i VM. Vi kan få nye lag som overrasker, og de store favorittene kan ryke. Det er ikke så mange kamper å gjøre det på.

2. Vi må gjøre det vi har gjort så langt, fortsette å utvikle spillet vårt og bli mer sikre på det. Vi må ha litt flaks, og samtidig være dyktige.

Erik Huseklepp: 1. Jeg gleder meg til alt, men kommer særlig til å følge med på Portugal og Cristiano Ronaldo. De har et bra lag som kan gå hele veien. De har havnet i en tøff gruppe (med Brasil, Elfenbenskysten og Nord-Korea), og kan risikere å møte Spania allerede i åttedelsfinalen, men de er i stand til å slå absolutt alle på en god dag.

2. Vi må bygge videre på det vi gjorde i fjor, for da spilte vi flere gode landskamper. Vi er allerede gode defensivt, og klarer vi å score flere mål, har vi gode sjanser. Dessuten må vi selvfølgelig ha troen på at vi kan klare det.

Jonathan Parr: 1. Jeg gleder meg først og fremst til å se all den fantastiske offensive fotballen og da særlig Spania og Argentina, men også Brasil om de kommer i gang med det de står for. Av spillere kommer jeg nok til å følge ekstra med på Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Spania har også mange gode spillere, som er inspirerende å se på.

2. Norge har vært relativt nær å komme til sluttspill de siste årene, men har ikke hatt marginene helt på sin side. En god start og litt flaks blir viktig. Dessuten gjelder det å få satt et sterkt lag - et lag med kontinuitet. Vi er på vei framover. Det viser også Fifa-rankingen.

Ruben Yttergård Jenssen: 1. Jeg gleder meg til å se England, og har tro på at de kan gjøre det bra etter mange år med trøbbel.

2. Det blir viktig å begynne å plukke poeng tidlig. Dessuten må vi ikke bli redde, selv om vi har havnet i en tøff gruppe.
Regjerende mester Svetlana Kuznetsova gikk på en skikkelig smell i 3. runde i Grand Slam-turneringen Roland-Garros fredag.

Møtet med landkvinnen Maria Kirilenko (ranket som nummer 30) ble tøffere enn forventet for Kuznetsova. Etter å ha tapt første sett 3-6 slo hun tilbake og vant det påfølgende overbevisende 6-2. Men etter 6-4 i det avgjørende settet er Paris-eventyret over for den sjetterankede stjernen.

Kirilenko møter nå Francesca Schiavone fra Italia i kampen om kvartfinalespill.

Ellers slår essene seg fram en etter en i Paris. Roger Federer tok seg enkelt av Julian Reister fra Tyskland (6-4, 6-0, 6-4) i tredje runde, mens svenske Robin Söderling, som tapte finalen i fjor, hadde litt større problemer med Albert Montanes fra Spania og måtte ha et fjerde sett for å avgjøre. Federer møter landsmannen Stanislas Wawrinka i fjerde runde, mens Söderling skal ut mot kroaten Marin Cilic.

Rafael Nadal møter Lleyton Hewitt i tredje runde. De to har hatt tre dueller i turneringen tidligere, alle har endt med Nadal-seier.

Topprankede Serena Williams brukte bare 55 minutter på å spille seg til tredje runde. Tyske Julia Görges ble slått 6-1, 6-1. I tredje runde møter hun russerinnen Anastasia Pavljutsjenkova.

Søster Venus Williams er også på vinnersporet. Hun slo Slovakias Dominika Cibulkova i tredje runde fredag med settsifrene 6-3, 6-4.

Det danske supertalentet Caroline Wozniacki banket rumenske Alexandra Dulgheru i strake sett og er også klar for fjerde runde. Der venter Flavia Pennetta fra Italia.

- Spent på om Messi kan følge opp i VM

(NTB)

<strong>GLEDER SEG TIL ALT:</strong> Kaptein Brede Hangeland er blant landslagsspillerne som snakker om VM med størst begeistring og iver. - Det ultimate innen fotball.
Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
GLEDER SEG TIL ALT: Kaptein Brede Hangeland er blant landslagsspillerne som snakker om VM med størst begeistring og iver. - Det ultimate innen fotball. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer