Sperr gjerne, Petter!

Ny sport med nye regler.

SVENSK BOM:  Det ble for lite klok lagtaktikk og for sterke personlige følelser da det svenske laget sperret Petter Northug i oppløpet i går. FOTO: Vegard Grøtt / NTB scanpix.
SVENSK BOM: Det ble for lite klok lagtaktikk og for sterke personlige følelser da det svenske laget sperret Petter Northug i oppløpet i går. FOTO: Vegard Grøtt / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PETTER NORTHUG var ikke spesielt fornøyd på sprinten i går da tre hvitkledte svensker spredte seg ut på akkurat rett tidspunkt og sperret de beste veivalgene såpass effektivt at vår helt røk ut. Der og da hadde han grunn til å være misfornøyd; men bare over seg selv. For en gang skyld strakk selv ikke sportens glupeste konkurransehode til.

Resten av spillet er det ingen grunn til å mase noe med. For nå får vi akkurat den langrennsporten vi har bedt om.

DE SISTE ti årene har det vært en systematisk omlegging av langrenn. Trenden har gått fra ensom individuell konkurranse til en lagidrett med fullt innsyn.

Den ellers så individualistiske Petter har utnyttet denne utviklingen bedre enn de fleste. Hans internasjonale karriere startet jo ved å bruke de store feltene til fulle. Ingen ble så fort en kalkulerende taktiker som ham.

FØRST seinere er Petter Northug blitt så allsidig og så god at han ikke er avhengig av det store feltet for å få topp resultater. Det betyr imidlertid ikke at felt -og lagtaktikk er blitt uinteressant for ham:

•• Seinest dette norske Tour-laget ble jo nettopp satt sammen for å gi vår eneste sammenlagtkandidat best mulige arbeidsforhold underveis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer