IKKE FIENDTLIG: Marit Bjørgen under gårsdagens trening. Like før ble løypene gjennomsøkt etter en bombetrussel. Langrennssjef Åge Skinstad sier  imidlertid at utøverne ikke merker noe til problemene.Foto: SCANPIX/EPA/MACIEJ KULCZYNSKI
IKKE FIENDTLIG: Marit Bjørgen under gårsdagens trening. Like før ble løypene gjennomsøkt etter en bombetrussel. Langrennssjef Åge Skinstad sier imidlertid at utøverne ikke merker noe til problemene.Foto: SCANPIX/EPA/MACIEJ KULCZYNSKIVis mer

Sperret av langrennsløypene i Polen etter bombetrussel

Også svenskenes hotell gjennomsøkt av bombehunder.

(Dagbladet): Løypeområdet i polske Szklarska Poreba ble sperret av og gjennomsøkt i går, etter at det ble fakset inn en bombetrussel til arrangørene av verdenscuprennene, skriver NRK.

Meldingen om bomben, som skulle være plassert et sted langs løypa, kom tidlig om morgenen, og ingen fikk slippe inn før politiet hadde undersøkt området.

- Det er tydelig at noen driver med oss. Noen vil ødelegge skifesten, men politiet er på sporet, sier Bogdan Chriscicki fra arrangørkomiteen til eurosport.pl.

Svenskehotellet truet
Informasjonen om bomben ble tatt helt seriøst, men utøverne merket ikke noe særlig til aksjonen da de fikk starte treningen like etter klokken 12.

Samtidig forteller nettstedet sweski.com at utøverhotellet der det svenske landslaget holder til, også mottok en bombetrussel i går ettermiddag.

- Det var selvfølgelig ikke morsomt, man vet jo aldri. Men vi beholdt roen og var aldri ordentlig urolige, sier svenskenes norske sprinttrener Arild Monsen.

Skinstad ubekymret
Hotellet skal ha fått trusselen i brevform, og politi og bombehunder gjennomsøkte bygningen, som ikke ble evakuert. Flere landslag i tillegg til det svenske bor på hotellet, men ikke det norske.

- Vi har ikke hørt noe om dette. Alt er fredelig, sier langrennsjef Åge Skinstad til Dagbladet.

Og selv om Marit Bjørgen følges av vektere under hele oppholdet i Polen, forteller Skinstad at det ikke er noe som føles utrygt i landet.

- Faktisk har jeg aldri vært noe sted hvor Marit har blitt mottatt som en så stor helt. Det er veldig moro, uansett hvor vi går eller kjører buss er det folk som vinker og roper. Det er helt motsatt av det inntrykket noen prøver å skape, det er overhodet ingen fiendtlig stemning her, sier langrennsjefen.