Spesialkamp for Ronny

Ronny Johnsen får spesialbehandling i Manchester United. Klubben spiller en ekstra kamp for sine skadde spillere. Les siste nytt fra engelsk fotball.

Både Johnsen, Jaap Stam, Andy Cole, David May og Mark Bosnich får glede av oppgjøret mot Wrexham neste torsdag.

Alle har vært ute med skade en stund, og manager Alex Ferguson er hissig på å få dem spilleklare.

- Jeg har arrangert en spesiell match mot Wrexham 4. januar slik at alle får litt ekstra kamptrening. Det blir herlig å ha den lille gjengen klare når vi går inn i 2001, sier Ferguson.

United-manageren håper at Ronny kan være klar når United møter Fulham i FA-cupen lørdag 6. januar. Den norske midtstopperen ble skadd på trening tidlig i desember.

- Den beste julgaven jeg kunne ha fått i år måtte være å bli helt god i kneet, og å kunne forbli skadefri i lang tid fremover, skriver Johnsen på sin Icons-hjemmeside.

Satser italiensk framfor Soma?

West Ham-manager Harry Redknapps interesse for Ragnvald Soma kan ha kjølnet. Redknapp legger nå i hvert fall ute sterke følere for Rangers' Lorenzo Amoruso. Tore André Flos lagkamerat er blitt vraket som kaptein i klubben, og kan trolig tenke seg en overgang. - Jeg liker Amoruso og jeg kan godt tenke meg hente ham hit, sier Redknapp. Svaret fra Rangers-manager Dick Advokaat er at italieneren ikke blir billig: - Alle spillere har en pris - også managere - men han har fortsatt to år igjen av kontrakten.

Shearer opereres

Tidliger England-kaptein Alan Shearer (30) må likevel operere sitt vonde kne. Newcastle-spissen håpet å unngå inngrepet, men verken hvile eller medisiner har hjulpet. Dermed blir han ute i minst tre måneder. Skaden er den samme som plaget ham under Fotball-EM i sommer.

Everton i trøbbel

Ikke bare tapte Everton for Coventry i går. Nå skal klubben under lupen etter at Coventry-keeper Chris Kirkland trolig ble truffet av en mynt, kastet av Toffees-fansen. Keeperen kollapset mot slutten og dommeren bekrefter at hendelsen går i kamprapporten. - Gutten ble truffet av noe fra tribunen. Han har et kutt i baksiden av hodet, sier Coventry-manager Gordon Strachan.

Fowler vil bli

Liverpool-spiss Robbie Fowler er lei av alle spekulasjonene om at klubben vil selge ham. Sjøl er han innstilt på å kjempe om en plass på laget. - Jeg har alltid sagt jeg bare vil spille for for denne klubben og våre fans. Jeg har ikke engang tenkt på å reise fra Liverpool. Min eneste tanke er å komme tilbake på topp og spille for Liverpool, sier Fowler.

- Venables har flaks

Liverpool tapte 0-1 borte mot Middlesbrough i går, og manager Gerard Houllier skylder på Boro-sjef Terry Venables destruktive taktikk. - De spilte som et italiensk lag, med 11 mann bak ballen. Jeg tror han heter «Heldige» Venables, ikke Terry Venables. Tapet sjokkerte meg, sier Houllier.

  • Kilder: The Mirror, Sky Sports, ZoomSoccer, Icons og The Sun.