Spesiell kamp for Italias «tysker»

Riccardo Montolivo møter morens fødeland i EM-semifinalen.

MØTER MORENS HJEMLAND: Riccardo Montolivo har tysk mor og spiller med det tyske flagget på fotballskoene. Torsdag møter han morens hjemland i EM-semifinalen i Warzawa. Begge foto: NTB scanpix
MØTER MORENS HJEMLAND: Riccardo Montolivo har tysk mor og spiller med det tyske flagget på fotballskoene. Torsdag møter han morens hjemland i EM-semifinalen i Warzawa. Begge foto: NTB scanpixVis mer

Med tysk mor blir EM-semifinalen spesiell for Riccardo Montolivo. Milan-spilleren representerer sitt Italia mot morens hjemland.

- Det blir en veldig spesiell kamp for meg, sier midtbanespilleren.

Han blir omtalt som «tyskeren» i det italienske laget. I teorien kunne han spilt for Joachim Löws Tyskland, men det har aldri vært tema.

Montolivos mor Antje kommer fra Plön i den nordre delen av Schleswig-Holstein, men selv har han vokst opp med italiensk fotball siden han ble juniorspiller i Atalanta. Etter sju år i Fiorentina fortsetter nå karrieren i Milan.

På landslagsnivå har Montolivo representert de asurblå på U15, U18, U19 og U21-nivå før A-lagsdebuten i 2007.

- Det blir en veldig vanskelig kamp. Tyskland har et godt lag og har spilt nærmest perfekt i flere år, lyder rosen fra Montolivo.

Sist lagene møttes i en obligatorisk kamp var under VM-semifinalen i 2006. Italia vant 2-0 etter ekstraomganger. Den kampen fulgte Montolivo fra fjernsynsstolen.

Det er uklart om Montolivo starter mot Tyskland. Han spilte ikke gruppekampene mot Spania og Irland. Mot Kroatia kom han inn den siste halvtimen. Med Thiago Motta skadd så åpnet det seg en sjanse til startplass i kvartfinalen mot England.

Montolivo bommet i straffesparkkonkurransen mot England, men slapp å bli utskjelt ettersom England feilet to ganger.

- Det var en stor lettelse, spesielt for meg. Jeg følte meg elendig etter straffebommen. Det var et vanskelig øyeblikk, men heldigvis endte det godt. Vi er heldig som en målvakt som Gianluigi Buffon, sier Montolivo.

(NTB)