Spesiell kamp for Italias «tysker»

Riccardo Montolivo møter morens fødeland i EM-semifinalen.

MØTER MORENS HJEMLAND: Riccardo Montolivo har tysk mor og spiller med det tyske flagget på fotballskoene. Torsdag møter han morens hjemland i EM-semifinalen i Warzawa. Begge foto: NTB scanpix
MØTER MORENS HJEMLAND: Riccardo Montolivo har tysk mor og spiller med det tyske flagget på fotballskoene. Torsdag møter han morens hjemland i EM-semifinalen i Warzawa. Begge foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Med tysk mor blir EM-semifinalen spesiell for Riccardo Montolivo. Milan-spilleren representerer sitt Italia mot morens hjemland.

- Det blir en veldig spesiell kamp for meg, sier midtbanespilleren.

Han blir omtalt som «tyskeren» i det italienske laget. I teorien kunne han spilt for Joachim Löws Tyskland, men det har aldri vært tema.

Montolivos mor Antje kommer fra Plön i den nordre delen av Schleswig-Holstein, men selv har han vokst opp med italiensk fotball siden han ble juniorspiller i Atalanta. Etter sju år i Fiorentina fortsetter nå karrieren i Milan.

På landslagsnivå har Montolivo representert de asurblå på U15, U18, U19 og U21-nivå før A-lagsdebuten i 2007.

- Det blir en veldig vanskelig kamp. Tyskland har et godt lag og har spilt nærmest perfekt i flere år, lyder rosen fra Montolivo.

Sist lagene møttes i en obligatorisk kamp var under VM-semifinalen i 2006. Italia vant 2-0 etter ekstraomganger. Den kampen fulgte Montolivo fra fjernsynsstolen.

Det er uklart om Montolivo starter mot Tyskland. Han spilte ikke gruppekampene mot Spania og Irland. Mot Kroatia kom han inn den siste halvtimen. Med Thiago Motta skadd så åpnet det seg en sjanse til startplass i kvartfinalen mot England.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer