Spesiell situasjon har satt Nyland på benken: - Jeg er vel så god som ham

Det store paradokset.

SPESIELT: Ørjan Håskjold Nyland har havnet i en spesiell situasjon i sitt klubblag, som igjen gir en spesiell situasjon på landslaget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SPESIELT: Ørjan Håskjold Nyland har havnet i en spesiell situasjon i sitt klubblag, som igjen gir en spesiell situasjon på landslaget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLESTRØM (Dagbladet): Keepersituasjonen på landslaget har blitt et paradoks.

Ørjan Håskjold Nyland er Norges nr. 1, men får ikke spille for FC Ingolstadt, som er nr. 10 i Bundesliga. Norges reservekeeper Rune Almenning Jarstein har derimot startet sju strake kamper for Hertha Berlin, som er nr. 4 i Bundesligaen.

- Det er litt tilfeldigheter som gjør det. Rune fikk sjansen etter en skade og grep den. I Ingolstadt holdt min keeperkonkurrent nullen i noen kamper, mens vi tapte da jeg fikk sjansen mot Borussia Dortmund, sier Nyland til Dagbladet.

Ingen av de fotballekspertene Dagbladet har snakket med ønsker et keeperskifte på landslaget, selv om det er Jarstein som gjør det best i Bundesliga om dagen.

Årsaken til det er at Nyland har storspilt for landslaget og at de mener at Nyland er en bedre spiller enn Hertha Berlin-keeperen.

- Kanskje du bytte klubb til Hertha Berlin?

- Haha, de klarer seg nok veldig bra med Rune. Han er en bra keeper som gir meg bra kamp på landslaget. Vi pusher hverandre fremover, forteller sunnmøringen.

Utrolig statistikk Der situasjonen på landslaget er et paradoks, er situasjonen i Nylands klubblag svært spesiell. Ingolstadt startet sesongen med to førstekeeper som skulle rotere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer