FÅR GOD HJELP: Vålerengas styreleder Åge Petter Christiansen (til venstre) og daglig leder Stig Ove Sandnes orienterte klubbens medlemmer om den økonomiske ståa i klubben, etter at det i dag ble kjent at klubben mangler 15 millioner kroner for å komme seg gjennom sesongen. Foto: Roy Wahlstrøm
FÅR GOD HJELP: Vålerengas styreleder Åge Petter Christiansen (til venstre) og daglig leder Stig Ove Sandnes orienterte klubbens medlemmer om den økonomiske ståa i klubben, etter at det i dag ble kjent at klubben mangler 15 millioner kroner for å komme seg gjennom sesongen. Foto: Roy WahlstrømVis mer

Spetalen ga 100.000 kroner til Vålerenga

- Et bidrag vi er veldig glade for.

VALLHALL (Dagbladet): I dag ble det gjennom Dagbladet kjent at hvor ille det står til med økonomien i Vålerenga. Klubben mangler 15 millioner kroner for i det hele tatt komme seg gjennom årets sesong.

Supportergruppa Klanen håper å samle inne fem millioner kroner i aksjonen «Det er vi som er Vål'enga».

Per i kveld har de 610.000 kroner på bok, men på kveldens medlemsmøte i Vallhall ble det besluttet å sette ekstra trykk på innsamlingsaksjonen - blant annet ved å gjøre det enklere for folk å yte en øknomisk håndsrekning.

Spetalen-bidrag
Daglig leder Stig Ove Sandnes er rørt over givergleden klubben har sett de siste dagene. I dag tikket det inn et solid bidrag fra investor og Vålerenga-venn Øysten Stray Spetalen.

- Han har gitt oss 100.000 kroner. Det er et bidrag vi er veldig glade for, sier Stig Ove Sandnes til Dagbladet etter informasjonsmøtet i kveld.

Spetalen har ingen formell rolle i Vålerengas aksjeselskap i dag, men han sitter i styret i Vallhall, hvor Vålerenga trener og holder kontor.

- For svake resultater
I den likviditetskrisa Oslo-klubben befinner seg i dag, så teller hver krone. Sandnes håper også at de skal klare å få på plass en hovedsponsor snart. Han oppgir tre grunner til hvorfor han tror klubben ikke har klart å skaffe seg det for årets sesong:

1) Våre sportslige resultater har vært for dårlige de siste årene. Det er ikke til å komme bort fra, og derfor har vi heller ikke vært like attraktive.

2) Tippeligaen og norsk fotball som helhet er i dag ikke like attraktiv som den var for noen år siden.

3) Omdømmet til norsk fotball har fått seg en liten knekk. Flere klubber har vært involvert i kjedelige episoder, og fotballforbundet har også hatt sin kvote med saker.

Trøim dobler
Vålerengas snille onkel, Tor Olav Trøim, har hjulpet klubben mange ganger, og har sagt ja til å være med i denne kronerullingen også.

Han har sagt at han betaler det samme som Vålerenga-supporterne klarer å samle inn på sin innsamlingsaksjon, hvor de altså har som målsetting å få inne fem millioner kroner.