Spetalen vart skræmt!

ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga - Mandalskameratene 3- 2. - Au, det var så nære at det gjorde vondt, sukket Øystein Stray Spetalen etter at Vålerenga nesten glapp to poeng til Mandalskameratene. Deretter spaserte han inn i sørlendingenes garderobe og belærte dem i kunsten å spille fotball.

Spetalen er mannen som gjorde Mandalskameratene berømt etter at Vålerenga rykket ned i fjor høst:

«Nå er varen levert. Den heter 1.divisjon og Mandalskameratene».

I går skulle sørlandet vise at de ikke liker å bli brukt som eksempel på dårlig nivå i norsk 1. divisjonsfotball. Spetalens investorbarn skulle tas ned fra tabelltoppen. Så i beste dugnadsånd dukket MK opp med skolekorps, drillpiker og hundrevis med grønnkledde supportere.

Og ruslet ut uten poeng etter 90 minutter.

Takket Spetalen

- Dere presset ikke hardt nok på ballfører, fastslo Øystein Stray Spetalen.

Han har tatt oppstilling foran MK-trener Erik Tronstad og prater villig vekk om hvordan sørlendingene skulle spilt.

Tronstad benyttet anledningen til å takke:

- Du har gjort en god motiveringsjobb for oss.

For aldri før har guttene fra Mandal hatt makan til oppbacking - busslast på busslast med overmotiverte supportere entret i går hovedstaden. Ja, det ble nesten for mye av det gode. For da VIF var i angrep og Mandal guttekorps spilte opp for å distrahere, så var gjestene bare centimetre fra å putte ballen i eget mål i forbauselsen.

Belsvik-mål

- Vi er ikke vant til så mange supportere på bortekampene, innrømte Erik Tronstad.

Lenge la det an til fullstendig overkjøring. Etter første omgang ledet VIF 3-0. Men etter pause puttet MK to dødballer i nettet bak Øyvind Bolthof. Det ene ved hjelp av en uheldig Petter Belvik. Det kunne fort blitt flere.

- Unødvendig, vi lot oss falle for mye tilbake i andre omgang, sier trener Kjetil Rekdal.

En lykkelig, men rystet Spetalen med vimpel fra klubben han i går fikk spontanmedlemskap i, Mandalskameratene, påsto etter kampen at han ikke hadde gruet seg spesielt.

Kjetil Rekdal tok likevel ekstra hensyn til investoren i forkant av kampen.

- Han ringte meg i natt og beroliget. «Vi taper ikke», sa han. Men, au, det var så nære at det gjorde vondt, sukker Spetalen.