Spetsielt stort talent

Her jubler TIKs stortalent Lars Erik Spets (19) for scoringen som sørger for ny spenning i NM-finalene i ishockey.

Ni minutter før slutt i tredje periode styrte tenåringen inn 3-1 målet etter skudd fra Mark Bell. Etterpå advarte han Vålerenga mot å tro at kampen om NM-gullet er over, selv om VIF fortsatt leder 2-1 i seirer i best av sju - og attpåtil spiller hjemme på Jordal Amfi både i dag og på søndag.

-  Vi har slått VIF på Jordal før i år og kan gjøre det igjen. Vinner vi én av de to kampene, og så hjemme i Trondheim igjen, vil det stå 3-3 i kamper. Da kan alt skje i en sjuende og avgjørende kamp, sier Lars Erik Spets til Dagbladet.

Stor sesong

Den 19 år gamle trønderen er snart ferdig med sin tredje sesong i eliteserien, og etter to gode sesonger i Lillehammer, har han vært helt suveren i TIK i år:

Spets ligger på tredjeplass på poengligaen, han debuterte på landslaget i OL-kvalifiseringskampene, han kjemper om NM-gull, han er proffaktuell i svenske Djurgården - og landslagssjef Roy Johansen bekreftet overfor Dagbladet i går kveld at unggutten garantert kommer med i troppen til B-VM i Ungarn i april.

-  Karrieren har bare gått én vei de tre siste årene, så dette er moro. Men jeg har veldig lyst på NM-gullet. Trolig blir dette min eneste sjanse til å vinne «bøtta», for jeg har lyst på spill i Sverige neste sesong, sier Spets.

-  Et varp

Roy Johansen mener Djurgården vil gjøre et «varp» om de sikrer seg unggutten.

-  Mot god motstand innfridde han over all forventning i OL-kvaliken. Han er veldig moden i måten han opptrer på og har en enorm glød i spillet. Bare han får tatt det siste kneppet fysisk kommer han til å bli helt kanon. Den oppfølgingen vil han få enda bedre i Sverige, sier Roy Johansen til Dagbladet.

Han fulgte den tredje finalelampen på TV og syntes TIK vant helt fortjent i går. Likevel holder han fortsatt VIF som favoritt til å vinne NM-gullet.

-  Vålerenga har flere spillere å ta av. Det tror jeg vil bli avgjørende, sier Johansen.

AVGJORDE: TIKS Lars Erik Spets har styrt inn 3-1 etter skudd fra Mark Bell - og duoen kan juble over ny NM-spenning.