Jordan Spieth

Spieth vil heller vinne Ryder Cup enn 82 PGA-bonusmillioner

For amerikanske Jordan Spieth er det viktigere å sikre seg Ryder Cup enn seier i PGA-sammendraget og minst 82 millioner kroner inn på konto.

LAGSPILLER: Jordan Spieth forteller at han heller vil vinne Ryder Cup enn PGA-sammendraget. Foto: NTB Scanpix 
LAGSPILLER: Jordan Spieth forteller at han heller vil vinne Ryder Cup enn PGA-sammendraget. Foto: NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Spieth vant PGA-touren sammenlagt i 2015. For bragden mottok han en bonus på svimlende 10 millioner dollar (82 millioner kroner). I tillegg kom de vanlige premiepengene.

Denne uken står den siste turneringen i PGA-sluttspillet på programmet. Spieth er blant dem som kan gå helt til topps, men for den unge amerikaneren er det som skjer neste uke viktigere. Da skal nemlig USA forsøke å ta tilbake Ryder Cup-hegemoniet fra Europa på banen Hazeltine hjemme i Chaska, Minnesota.

– Akkurat nå, hvis jeg fikk valget, ville jeg valgt Ryder Cup, sa Spieth.

– Man ønsker det man ikke har. Og det er et trofé jeg har sett «baksiden» av, og det gjorde vondt, sa 23-åringen som siktet til nederlaget på Gleneagles i Skottland for to år siden.

Johnson på topp

Europa har tre strake seirer i turneringen. USA har ikke vunnet siden 2008. Både i 2010 og 2012 vant Europa med ett poeng. I fjor dominerte derimot europeerne stort og vant med klar margin (fem poeng).

Denne uken er det derimot sammenlagtseieren på PGA-touren som står på spill i Tour Championship. Kun de 30 beste i sammendraget får spille turneringen i Atlanta.

Foran turneringen er det Dustin Johnson som leder, men reglene sier at alle som ligger blant de fem beste sikrer sammenlagttrofeet dersom de vinner Tour Championship. Det gjelder Patrick Reed (USA), Adam Scott (Australia), Jason Day (Australia) og Paul Casey (England).

94 millioner totalt

Spieth ligger på sjuendeplass og er avhengig av at andre resultater skal gå hans vei om han skal gjenta suksessen fra i fjor. Det samme gjelder spillere som Rory McIlroy (Nord-Irland) og Phil Mickelson (USA).

Seier i turneringen gir relativt ordinære – til PGA-touren å være – tolv millioner kroner, men det er det 82 bonusmillionene i tillegg som gjør ukens turnering spesiell.

Turneringen starter torsdag og avsluttes søndag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer