Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Spill for NHL-kontrakt

ASKER (Dagbladet): - Spill skjorta av Canada og blø for Norge. Det kan være begynnelsen på det største ishockeyeventyret som finnes - National Hockey League (NHL), er Serge Boisverts råd til landslagsspillere som går med drømmen om proffkontrakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslaget møter Canada i den andre VM-kampen på Hamar i kveld. Og ingen i Norge kjenner kanadisk ishockey bedre enn Frisk-Askers trener. Serge Boisvert har nærmere hundre landskamper for Canada. 40-åringen har også spilt åtte sesonger som proff i NHL og vunnet Stanley Cup-troféet for Montreal Canadiens i 1986.

For norsk ishockeys skyld håper Serge Boisvert at Norge slår Canada. Men han tror det ikke.

Skitne triks

- I motsetning til enkelte nordmenn, er kanadierne stolte av å spille for landet sitt. De dør for drakta, og bruker alle midler - blant annet en haug med skitne triks, sier Boisvert til Dagbladet.

- En kanadier tar ikke fem øre for å slå kølla i ansiktet på motspilleren, så lenge det tjener laget.

- Canada har mer kraft enn teknikk. Derfor må Norge spille hurtig og teknisk ishockey og styre unna nærkampene, råder Boisvert.

Tror på Vikingstad

På det norske landslaget ligger Tore Vikingstad nærmest en NHL-kontrakt, ifølge Boisvert.

- Men også Anders Myrvold og Bård Sørlie kan være aktuelle.

- Hvorfor er det så gjevt å spille i NHL?

- Atmosfæren er utrolig og pengene er enorme.

Samtidig presiserer han at man skal ha sterk psyke for ikke å falle igjennom i verdens tøffeste og lengste hockeyliga.

- Espen «Shampo» Knutsen er en av de mest begavede spillerne i Europa, men er meget svak psykisk og falt igjennom i NHL. Da Shampo ble satt ned på farmerlaget, ga han opp. Anders Myrvold beit tenna sammen og jobbet for livet for å komme tilbake på førstelaget. Hans problem var at han aldri fikk sjansen.

- Hva kan eksempelvis Tore Vikingstad tjene som nykommer i NHL?

- Han får cirka to millioner for å skrive under. Det første året ligger lønna på omtrent det samme. Etter en sesong med suksess kan han kreve det mangedoblete, sier Serge Boisvert.