- Spill fotball, ikke musikk

På Stavanger Stadion spiller de «We Will Rock You» med Queen når det er corner. På Odds hjemmebane spilles «That Don't Impress Me Much» med Shania Twain når Erik Holtan redder enkle skudd. - Forbudt, sier Fotballforbundet, som krever musikken stoppet.

Håndball og ishockey har drevet på i årevis. Gradvis har bruken av musikk for å heve stemningen sneket seg inn på fotballarenaene også. I de to første serierundene har det ljomet ut over høytalerne på så mange kamper at Fotballforbundet og NSA (Norsk Supporterallianse) har mottatt en storm av protester fra hardcorefansen - som står på at det bare skal spilles fotball under kampene.

- Mailadressen vår er full av protester fra tilskuere som misliker dette. Arrangørene undervurderer publikum, sier NSA-talsmann Richard Jansen om tonefølget.

Ulovlig

Som fagsjef for lov og reglement i Fotballforbundet, misliker Thor Grønnerud at klubbene tar seg friheter. Reglementet er nemlig klinkende klart.

- Når ballen er i spill, skal det ikke komme musikk over høyttaleranlegget. Vi har fått signaler om at dette blir gjort likevel, og kommer til å minne klubbene på reglene, sier han.

Dag Vestlund er leder for arrangementsseksjonene i NFF, og sier dette om den nye musikktrenden på fotballkamper:

- Musikk ved scoringer er OK, men når bruken av lyd og musikk provoserer, da må vi slå til. Dette må foregå i en god tone og ikke være utilbørlig. Vi etterstreber fair play, og høyttaleranlegget skal være en infokanal, ingen underholdningskanal.

Bøyer seg

Arrangementssjef Gisle Oseberg i Viking er lydhør overfor NFFs formaninger.

- Musikken har vært brukt som uskyldig moro for å øke stemningen. Jeg var ikke klar over at det var kommet et nytt regelverk mot dette. Det er ingen problemer for oss å fjerne dette, men jeg synes nok at det bør være andre ting å finne på lover mot enn det vi gjør for å lage liv på kampene, sier han.

Arrangementssjef Kjersti Stordalen er også ydmyk overfor kritikken.

- «That Don't Impress Me Much» er vel litt på kanten, og vi er ydmyke overfor meninger, sier Stordalen, som i likhet med Oseberg er opptatt av komfort og hygge for tilskuerne. Alle tilskuerne.

- Hos oss er tribuneforholdene slik at ungene har problemer med å se skikkelig mellom alle de svære karene. Til neste hjemmekamp innfører vi derfor et eget felt for ungene med en inngangsport som er cirka 140 centimeter høy. De som er høyere får ikke lov å stå på dette feltet.