Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spill fra galleriet

Petter Solberg (30) og Marcus Grønholm (37) holdt huskestue både på og utenfor veien i Sverige i går. Men showet har bare én vinner.

HAGFORS (Dagbladet): I går kveld satt Petter Solberg sammen med Subaru-sjefene på hotellet i Karlstad for å studere video fra gårsdagens thriller av et rally i Värmland like over svenskegrensa. -  Jeg tenker på Marcus når jeg skal legge opp strategien, sier Petter Solberg til Dagbladet.

-  Vi ser gjennom «inboarden» (video fra kamera inne i bilen. red.anm) for å se hvilke justeringer vi kan gjøre.

Før dagens avsluttende fartsprøver leder Solberg med 12,6 sekunder på Grønholm.

Vil knekke ham

-  Han kommer til å fyre fra start. Han vil knekke meg. Såpass godt kjenner jeg ham. Han kan jo prøve, sier Petter som tok igjen ledelsen etter å ha forandret på bilens innstillinger (set-up) før gårsdagens tre siste fartsprøver.

-  Hvis jeg holder samme speed som ham tidlig på morgenen, så er jeg fornøyd. Da tror jeg at jeg tar ham, mener Subaru-føreren.

Petter Solberg og rivalen Marcus Grønholm har i to dager jaget hverandre som villdyr rundt i de värmlandske skoger. De har gjort årets Rally Sverige til en kamp for historiebøkene.

Show

På morgenen i går ledet finnen med fattige 0,2 sekunder. Fire fartsprøver og 90 kjørte kilometer seinere, var resultatlista nær identisk. Nordmannen hadde hentet inn ett tidel!

Og utenfor veiene fortsetter showet. Den dobbelte verdensmester Grønholm bruker alle sine mer eller mindre humoristiske triks for å psyke ut nordmannen.

-  Å, for en pen lue du har, Petter, kommenterte Peugeot-føreren dypt ironisk da en påskeprydet Solberg ankom pressekonferansen i serviceparken i Hagfors i går kveld.

Jogget forbi

Midt i pressekonferansen prøvde Petter å skyve presset over på mer erfarne Grønholm.

-  Du vet. Han har stor ...

-  Stor hva da? spurte Grønholm.

-  Du har stor ... kone, spøkte Petter.

Da de gikk fra medieteltet tilbake til serviceplassen, hoppet Grønholm på Solberg bakfra. Gliste og lo til halehenget av pressefolk.

-  Se, slik kommer det til å gå i morgen også.

Og jogget forbi sin norske konkurrent.

Tidligere på dagen kom meldingene like tett som differansen på resultatlista.

-  Nå skal jeg gå og snakke med han jævla nordmannen for å prøve å gjøre ham nervøs, spøkte den populære finnen som seinere klaget over at han mislikte en fartsprøve han mente gikk for «nære norskegrensa».

Bare morsomt

Petter Solberg har stor sans for Grønholm, som har vunnet Rally Sverige tre ganger.

-  Vi er bare to gutter som fighter. Proffe sportsfolk som respekterer hverandre. Det er bare morsomt. Marcus er Marcus, forklarer Solberg.Subaru-føreren har tredjeplass som beste plassering fra snørallyet. Han mener sekundstriden ikke vil bli avgjort før siste fartsprøve. Og da er nordmannen tradisjonelt kvass.

God avslutter

-  Petter er alltid pålitelig når han kjemper i toppen. Av og til når han kjemper om en 4., 5. eller 6. plass er han ikke like komfortabel, sier Subarus teamsjef David Lapworth til Dagbladet.

Petter medgir at en 2. plass også vil være meget bra.

-  Men nå har jeg satt meg selv i denne situasjonen. Og da får jeg gjøre noe med det også, sier Petter Solberg.  Verdensmester Sébastien Loeb gjorde uvanlig nok to førerfeil i går. De sendte ham over et halvt minutt bak Solberg. Verre er kjølingsproblemene i motoren som gjør at franskmannen kanskje må bryte tidlig i dag.

VALUTA: Mye moro når Petter Solberg (t.v.) og Marcus Grönholm møtes. De konkurrerer heftig om sammenlagtseieren i Sverige, og ligger i en slags konstant ordkrig preget av røff utpsyking og kameratskap.