Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Spill heller tuba

På banketten etter den elendige kampen mot Finland forrige uke blåste fotballpresident Per Ravn Omdal ut sin frustrasjon mot spillernes dårlige innsats. Så krasse var formuleringene at kaptein Henning Berg så seg nødt til å avbryte presidentens tordentale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er lang tradisjon i det norske landslaget at presidenten holder tale på banketten etter hver kamp. Men forrige onsdag fikk spillerne virkelig gjennomgå verbalt.

Dagbladet får bekreftet fra flere kilder som var til stede på banketten, at Omdal gikk hardt ut mot enkeltspilleres innsats i kampen. Spesielt var misnøyen rettet mot de yngste spillerne i troppen.

- Basket og tuba

Etter det Dagbladet erfarer kritiserte Omdal også de mange spillerne som hadde meldt forfall til Finlands-kampen. Han konkluderte med at spillerne ikke burde være med mer hvis de fortsatte slik.

- Da kan dere spille basketball eller tuba isteden, tordnet Omdal.

Like etter hadde landslagskaptein Henning Berg fått nok. Kapteinen reiste seg opp midt i talen for å avbryte presidenten

- Er du ferdig eller? spurte han høyt ut i lokalet.

Henning Berg gikk i går ut og bekreftet konfrontasjonen med Omdal etter at Nettavisen først avslørte opptrinnet i går formiddag.

- Feil

- Denne gangen gikk han litt for langt i sin kritikk, og jeg sa ifra om det på vegne av spillerne. Mer dramatisk er ikke denne saken, skriver Henning Berg på sin hjemmeside i natt.

Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med landslagskapteinen i går.

Berg og Omdal fikk skværet opp med hverandre etter banketten. Opptrinnet har likevel vakt oppsikt i landslagsmiljøet. John Arne Riise var en dem som oppfattet opptrinnet som rimelig betent.

- De opplysningene som er kommet fram stemmer nok. Det ble litt ampert. Jeg var i ferd med å reagere sjøl. Henning kom meg i forkjøpet. Utover dette vil jeg ikke kommentere saken, sier Riise til Dagbladet.

Tause-Per

Per Omdal nekter konsekvent å kommentere bankettbråket.

- Jeg vet hvilken historie det siktes til her, men jeg vil overhodet ikke kommentere denne saken, sa Omdal til Dagbladet i går formiddag.

- Vil du dementere de opplysningene som har lekket ut?

- Nei, jeg kommenterer ingenting.

Fotballforbundet la rett og slett lokk på saken utover ettermiddagen i går.

- Det er forbundets policy at vi ikke kommenterer interne saker, sier info-sjef i NFF, Roger Solheim.

I går kveld holdt Omdal foredrag på et sponsortreff i regi av fotballklubben Eik/Tønsberg.

Heller ikke etter møtet ville Omdal snakke med Dagbladet.

- Nei, jeg har ikke forandret syn på saken. Jeg vil ikke si noe.

Landslagssjef Nils Johan Semb er også sparsom med kommentarer til Omdals tale: - Nei, dette må jeg bare le av. Jeg vil overhodet ikke kommentere hva Omdal har sagt eller ikke, sier Semb.