Spilleklar i mai

Siden september i fjor har Suzann Pettersen (23) hatt ryggplager. I mai er den skadeforfulgte golfproffen endelig klar for spill på USA-touren igjen.

Nå føler Suzann seg klar til å gjenoppta treningen på gress. Derfor satte hun søndag kursen hjem til Orlando i Florida. Først for å feire påskeferie sammen med mamma Mona og pappa Aksel, og 1. april er 23-åringen i full trening igjen.

Snart på gress

-  Jo da, det går i riktig retning for Suzann, sier hennes manager Jan Ove Nystuen til Dagbladet. -  Fra første dagen i neste måned er hun i full trening på gress, og 11 dager seinere kommer Simon (Holmes, trener) og folk fra Olympiatoppen.

De siste ukene har Suzann hatt et spesiallaget fysisk program, samt at hun har brukt wedgen sin innendørs på golfsenteret på Fornebu utenfor Oslo. Og hun har slått med full sving.

-  Suzann er ikke 100 prosent frisk ennå, men det spesiallagede fysiske programmet skal sørge for det innen utgangen av april, sier Nystuen.

Mye golf

Smerte må golfesset stadig regne med å ha når hun går ut med køllene sine. Det blir neppe noe problem, fordi Suzann har spilt golf med smerter i flere år allerede. I tillegg har hun hatt gode samtaler med Solheim Cup-kaptein Catrin Nilsmark som har hatt akkurat de samme ryggplagene.

i kroppen

-  Jeg gleder meg til å spille igjen på USA-touren, sier Suzann Pettersen. -   Jeg føler at jeg har så mye golf i kroppen at det ikke skal ta så altfor lang tid før jeg er tilbake i toppen.

SNART TILBAKE: Tidlig i mai er trolig Suzann Pettersen tilbake på USA-touren. Da er det åtte måneder siden hun var med i en turnering.