Spillelokalet «halvferdig» - tre dager før VM-åpningen

- Ny inspeksjon i morgen.

SOTSJI: På sin første hele dag i Sotsji, var Magnus Carlsen på inspeksjon av spillelokalet. Turen bort gikk imidlertid ikke helt som planlagt. For akkurat som da verdensmesteren ankom VM-byen i går, var transportmiddelet for sent ute.

Carlsen, som har uttalt at han er utålmodig av natur, måtte derfor returnere gjennom hotellinngangen og vente i flere minutter. Manager Espen Agdestein innrømmer at slike hendelser ikke er helt ideelle.

- Det er klart det er litt irriterende at tingene, som med transport, ikke fungerer 100 prosent, men det tror jeg vil gå seg fort til. Det er jeg ikke bekymret for, sier Agdestein til Dagbladet.

- Ser ganske fint ut Manageren var med på dagens inspeksjon, og der fikk han se at lokalet ikke er helt ferdigstilt - tre dager før det første partiet mellom Carlsen og Vishy Anand skal starte.

- Det ser ganske fint ut, men det er fortsatt litt halvferdig. Det er en ny inspeksjon i morgen klokken fem. Da skal alt være klar, sier Agdestein og forteller at de foreløpig bare har dannet seg et førsteinntrykk. De fikk imidlertid muligheten til å komme med egne innspill til hvordan forholdene kunne optimaliseres.

- Hvis vi har ting vi usikre på, kunne vi spilt det inn det før morgendagen. (Det gjelder alt fra) hva man kan se av publikum, lyssetting, stolen, scenen, hvor du kan ha maten, inngangen, alle praktiske ting, sier Agdestein.

Arrangementsansvarlig Ilya Merenzon forsikrer samtidig om at alt i sammen vil være på plass i tide.

- Ja, selvfølgelig, sier Merenzon i dialog med Dagbladet og VGs reportere.

Spilte basketball Selv ønsket ikke Carlsen å prate med pressen etter den korte visitten til spillelokalet, men manageren kunne fortelle at 23-åringen så langt trives i Russland.

- Det jo et kjempefint vær her, så det er hyggelig. Vi har spilt basketball og slappet av i dag. Hotellet ser veldig fint ut. Alt er «fresht» og nytt. Så det har vært et bra førsteinntrykk.

I kveld vil hele «Team Carlsen» samles for en bedre middag. Etter det er det ikke overraskende om fotballinteresserte Carlsen vil følge Champions League-runden fra TV-stolen.