- Spillemessig ikke helt på topp

RBK måtte ha ekstraomganger mot Skeid.

(Dagbladet.no): Skeid sliter i Adeccoligaen, og ligger på nest siste plass i serien. Rosenborg er akterutseilt i gullkampen i Tippeligaen, og har slitt offensivt i det siste.

Også i dag kladdet det litt på motstanderens banehalvdel for trønderne. Rosenborg måtte ha ekstraomganger for å få ballen i mål mot førstedivisjonslaget.

- Spillemessig er det ikke helt på topp. Ingen skal beskylde oss for å ikke skape spenning i disse kampene, sa RBK-trener Knut Tørum til TV 2 etter kampen.

Det forløsende førstemålet var det Steffen Iversen som satte inn. Per Ciljan Skjelbred la inn fra venstre, og RBK-spissen headet ballen sikkert ned i hjørnet.

Fire minutter ut i andre ekstraomgang fikk Marek Sapara ballen. Sloveneren tok med seg ballen inn i Skeid-feltet, før han kontrollert lobbet ballen over Bjarte Kringlemoen i Skeid-buret. 2-0 til RBK.

- Jeg var ganske rolig underveis, og følte vi skapte sjansene. Det hjalp definitivt å få ballen i mål, det gjorde at vi kunne roe ned litt, selv om jeg skulle ønske at vi kunne greid oss med nitti minutter, sa treneren, som ikke hadde noe spesiell ønskemotstander til neste cuprunde.

- Vi tar det vi får, sa treneren.

Skeid kunne scoret

TILBAKE: Daniel Braaten var tilbake på gamle trakter i kveld. Fra benken så han lagkameratene sende RBK videre i cupen. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
TILBAKE: Daniel Braaten var tilbake på gamle trakter i kveld. Fra benken så han lagkameratene sende RBK videre i cupen. Foto: Kyrre Lien, Scanpix Vis mer

Hjemmelaget Skeid hadde sine sjanser, både i sluttminuttene og i ekstraomgangene, men manglet effektiviteten i den avgjørende fasen.

Skeid-trener Anders Jacobsen var stolt av spillerne sine, tross tap. 

- Jeg synes det er en sterk prestasjon å stå i nitti minutter mot Rosenborg. Vi manglet bare den ekstra lille gnisten for å slå dem. Jeg er stolt av gutta mine, sa Jacobsen til TV 2.

I de andre cupkampene for kvelden vant 4-0 mot Bærum, mens Lyn tok hjem en 2-1 seier mot Bryne på Bryne Stadion.

Arild Sundgot scoret to for et skadeskutt Lillestrøm. Chinedu Obasi Ogbuke startet på benken for Lyn, men kom innpå tjue minutter før slutt. 

- Vi startet best og fikk to mål etter godt angrepsspill. I tillegg hadde vi noen gode sjanser. Hadde vi satt dem, ville kampen vært punktert etter en halvtime, sier Lyn-trener Henning Berg til Aftenposten.

I går smalt den største cupbomben til nå, da Nybergsund slo regjerende cupmester Fredrikstad.

Start, Odd, Brann og Viking tok seg komfortabelt videre, mens Stabæk og Tromsø måtte ut i ekstraomganger for å kunne spille mer cup i år.   

- Spillemessig ikke helt på topp
FORNØYD: Men skulle gjerne greid oss med nitti minutter, sa Tørum.