Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Spiller aldri for galleriet

Fredrik Winsnes har briljert i sitt comeback i eliteserien, men synes selv det har gått bedre enn forventet.

DUBLIN/OSLO: - Du verden, smiler han småironisk når han får vite om at han er kåret til månedens spiller i Dagbladet, basert på spillerbørsen. - Da jeg spilte i 2. divisjon betydde spillerbørsen mye mer for meg personlig som spiller enn det den gjør i dag. Men det betyr litt å bli oppfattet som god av de som ser på. Publikum fortjener noe igjen for alle pengene de bruker på å se fotball, og derfor betyr det litt å bli verdsatt, sier Winsnes. Vi sitter på flyplassen i Dublin. Rundt seg har RBK-spilleren Norges beste fotballspillere. I et miljø han har ambisjoner om å være mye i tida framover; det norske fotball-landslaget.

Berg-rollen

Winsnes kom tilbake til Rosenborg etter et gjestespill i svenske Hammarby i fjor. Og ble lansert av Åge Hareide og norsk presse som arvtakeren etter Bent Skammelsrud. Mannen som skulle balansere og styre RBK-spillet fra sentral midtbane. Slik gikk det ikke. Ørjan Berg har fått den rollen. - Det er litt tilfeldig, og egentlig ikke noe bevisst ønske. I vinter starta jeg den første kampen som sentral midtbane, mens jeg spilte venstre indreløper i den andre kampen. Jeg gjorde det mye bedre som indreløper, og siden har det bare blitt sånn. - Så da kan vi konkludere med at du egentlig er den nye Ørjan Berg på RBK? - Ja, he, he, jeg vet ikke om det er noe lettere oppgave enn å være Skammelsrud, flirer Fredrik.

Siste utvei

Særlig mot Lyn i siste runde viste Winsnes ting som gjør ham til en spiller man legger merke til, dragninger, finter, pasninger med yttersida, driblinger, innlegg med hælen. I tillegg scoret han mål. - Jeg spiller aldri for galleriet, og drible gjør jeg kun når jeg ikke kan sentre ballen, og er nødt til å prøve det. Som en siste utvei, bedyrer han. Men: - Når det går så bra som det gjorde mot Lyn, leder 3- 0, så slår man seg mer løs og prøver på ting jeg aldri ville prøvd om det var 0- 0.

Avslappet

Teknikken og fandenivoldskheten gjør også Winsnes til en spiller landslaget burde ha bruk for i framtida. - Jeg er med her nå, men har fått et avslappet forhold til det. Målet er at jeg skal spille i EM for Norge, men stresser ikke på det i det hele tatt. Kanskje fordi han har blitt mer voksen og rutinert.

Månedens spiller

Fredrik Winsnes

Født: 28. desember 1975 i Trondheim

Klubb: Roseborg (104 kamper/9 mål)

A-lagsdebut i RBK: Juni 1997

A-landskamper: 10

A-landslagsmål: Ingen

Tidligere klubber: Ranheim og Hammarby

- Jeg er egentlig overrasket over at det har gått så bra i starten av sesongen, fordi det har gått litt tungt en periode, og jeg har hatt mye å gjøre med studiene. Men det jeg vet er at jeg sjelden spiller elendige kamper lenger. Hvis frekvensen på de gode kampene blir større, så vil jeg sikkert bli tatt ut på landslaget også.

SUKSESS: Fredrik winsnes har gjort det svært bra etter returen til Rosenborg. Han er månedens spiller i Dagbladet for april.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media