Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Erling Braut Haaland

Spiller bedre enn han snakker

En pressekonferanse med Erling Braut Haaland er ingen fest. Det er på fotballbanen han byr på seg selv.

DEN NESTE STORE: 45 minutter i en treningskamp mot Mainz i spanske Marbella spilte Erling Braut Haaland inn i Borussia Dortmund. Han viste hva han bringer til bordet. Om en uke starter Bundesliga igjen etter vinterpausen. Da starter også alvoret. Marbella, Spain 20200111. 
Football: Foto: Friso Gentsch/DPA / NTB scanpix
DEN NESTE STORE: 45 minutter i en treningskamp mot Mainz i spanske Marbella spilte Erling Braut Haaland inn i Borussia Dortmund. Han viste hva han bringer til bordet. Om en uke starter Bundesliga igjen etter vinterpausen. Da starter også alvoret. Marbella, Spain 20200111. Football: Foto: Friso Gentsch/DPA / NTB scanpix Vis mer
  • Borussia Dortmund-Mainz 0–2

UTEN SAMMENLIKNING FOR øvrig, han er litt som Zlatan Ibrahimovic, Erling Braut Haaland (19). Ikke like dyp, selvfølgelig, eller gåtefull. Men like kort i svarene. For fotball handler ikke om prat der denne guttungen er nå, det handler bare om fotball.

I den avdelingen leverer han stort sett alltid.

Når tingene får satt seg kan Erling Braut Haaland bli en skummelt god investering for Borussia Dortmund.

EN TRENINGSKAMP ER en treningskamp. Resten kan du alltid tenke deg selv. Og når Borussia Dortmund spiller to på samme dagen, for ikke å snakke om at de sprer alt som kan krype og gå ut over begge kampene, være seg store stjerner og unge menn som aldri har spilt et minutt på det øverste nivået i Tyskland, er det mest gjennomkjøringer det handler om.

Om ei uke starter Bundesliga igjen etter vinterpausen på fire uker.

Med Augsburg borte starter også alvoret for Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund.

ERLING BRAUT HAALAND fikk den siste av de fire omgangene Borussia Dortmund spilte denne lørdagen i Marbella. Det var helt greit. Både det at han fikk en omgang, og det han gjorde i omgangen han fikk.

Du ser hva han har, og du vet hva du får.

Resten handler om å gi gutten de riktige arbeidsforholdene.

ER DET ET bakrom der kan du være sikker på at Erling Braut Haaland tar det, bruker det og ønsker ballen. Hver eneste gang. Han er enkel sånn. tenåringen fra Jæren. Det er ikke noe hokus pokus. Hvilket Borussia Dortmund vet etter å ha sjekket gutten ekstremt flittig og nøye, og langt ut over de kampene han har spilt i Østerrike og Champions League.

De har selvfølgelig sett alle de 28 scoringene som gjorde ham til 2019-høstens heiteste vare i Europa.

Men de har også jobbet under radaren, og vært der i hverdagen.

ERLING BRAUT HAALAND lukter målsjanser og muligheter til å skyte ballen i mål. Det så du denne kvelden også. Når han setter fart inn i motstanders boks er det med gusto og voksent trøkk i innløpene. Da gjelder det å få ballen inn foran mål. Det skjedde en gang mot Mainz, og Erling Braut Haaland fikk selvfølgelig beinet på ballen.

En god redning sto mellom 19-åring og scoring.

Uten at det betyr noe.

TRE TRENINGSDAGER, EN pressekonferanse uten altfor mange ord og en omgang med et av Tysklands beste fotballag runder av Erling Braut Haalands første uke i Borussia Dortmund. Godt, så er det unnagjort. Han har trent, litt, blitt presentert og spilt sine første 45 minutter i gult. Nå kan han gå videre og gjøre det han kan beste, skape trøbbel for motstanderen og skyte ballen i mål.

Det er derfor han er kjøpt av Borussia Dortmund, han er der for å score mål.

Han kommer til å gjøre det også.

Mange mål.

Men han er ingen ny Robert Lewandowski slik sammenlikningene går – Borussia-legenden som ble Bayern München-stjerne, og som per dato er toppscorer i Champions League.

Han er en fotballspiller dette nivået knapt hadde sett før september 2019.

Han er Erling Braut Haaland.