Spiller finale med brudd

- Jeg er vant til juling, sier Sara Breistøl.

(Dagbladet.no) Sara Breistøl biter tenna sammen og nekter å gå glipp av søndagens e-cupfinale mot Rulmentul Urban-Brasov.

Kantspilleren trosser smertene hun fortsatt har i fingeren, etter bruddet hun pådro seg for snaut to uker siden. De fleste ulykker skjer i hjemmet og Breistøl klemte pekefingeren i utgangsdøra.

Larvik-spilleren forteller at det går bedre med fingeren nå, og hun tror det vil gå bra å spille med ei skinne rundt fingeren.

- Jeg har testet den på trening, og det føles bedre nå. Jeg kommer nok til å ha litt vondt, men så lenge det ikke gjør sykt vondt hele tida skal det gå bra. Da får det heller gjøre litt vondt når jeg drar til, sier hun til Dagbladet.no.

Vant til juling

Bruddet er helt ytterst i fingertuppen, og hadde hun vært fotballspiller hadde ikke en slik skade hemmet henne. Men hun er håndballspiller og skal tross alt skyte med den skadde hånda.

- Heldigvis handler det nå bare om å tåle smerte, og jeg har fått en del juling på banen, så dette skal jeg tåle. Det som kan bli en utfordring er at jeg i stor grad styrer ballen med pekefingeren. Men jeg klarte å skru ballen på forrige trening, så jeg tror det skal gå bra, sier hun.

Skinna hun skal ha på seg i den første av to cupvinnercupfinaler mot rumenerne har hun laget selv.

SPILLER MED SKINNE: Larviks Sara Breistøl skal overvinne smertene i den brukne fingeren med en hjemmelaget skinne foran søndagens e-cupfinale mot Rulmentul Urban-Brasov. Foto: Eirik H. Urke/Dagbladet
SPILLER MED SKINNE: Larviks Sara Breistøl skal overvinne smertene i den brukne fingeren med en hjemmelaget skinne foran søndagens e-cupfinale mot Rulmentul Urban-Brasov. Foto: Eirik H. Urke/Dagbladet Vis mer

- Jeg fikk noe plast som jeg har kokt i vann og så tilpasset fingeren, sier kantteknikeren.

Offensivt forsvar

Larvik-trener Karl Erik Bøhn er ikke redd for å sende Breistøl på banen med fingerbrudd. Han kjenner smerteterskelen hennes godt og vet at vingen tåler en smell.

- Sånn det ser ut nå handler det bare om å tåle smerte, og Sara er hard, sier Bøhn til Dagbladet.no.

Breistøl tror det blir en tøff batalje i Bergslihallen på søndag. Rumenerne topper serien i hjemlandet og er nok en vanskeligere motstander enn de fleste tror.

- Vi har sett dem en del på video nå, og det er et veldig godt lag. Det blir spennende å se hvordan de spiller, spesielt i forsvar. Vi har sett at de spiller både 6-0 og 3-3. Vi er ikke så vant til 3-3 i Norge, men samtidig har vi de fysiske forutsetningene for å takle det, med kjappe spillere. De har også noen gode skyttere som vi må gå fram på, sier Sara Breistøl.

Spiller finale med brudd