Spiller for kontrakt

MANCHESTER (Dagbladet): Ingen vil si noe, Alex Ferguson går med lagoppstillingen i hodet, men ifølge Ole Gunnar Solskjær spiller i hvert fall Ronny Johnsen fra start mot Bayern München. Og for ny kontrakt med United.

Så langt har Ronny Johnsens comeback i den røde trøya vært en suksess. Resten handler om å holde på kvaliteten og helsa. For da Alex Ferguson sa ja til tre nye år på Old Trafford, åpnet han samtidig døra for den norske stopperen. Til det som handler om en forlenget karriere med United.

- Jeg ser United som min klubb og ønsker selvfølgelig å bli, sier Ronny Johnsen.

- Jeg ser også at det kunne blitt vanskelig med en ny manager. Og derfor er det bra både for meg og hele klubben at Alex Ferguson blir. Selvfølgelig ønsker jeg en ny kontrakt.

De som kjenner Manchester United, tror Ronny Johnsen i første omgang vil bli tilbudt en ny ettårskontrakt med klubben. Sjøl om han fortsetter å spille bra ut over våren, vil fortida og alle skadene tale i hans disfavør ved forhandlingsbordet. Og Johnsen vet det. Og: Alex Ferguson er aldri blitt beskyldt for å drive veldedighet.

Ikke hørt noe

- Jeg kan ikke si noe om hva jeg tror, sier Ronny Johnsen.

- Så langt har ikke klubben snakket med meg om ny kontrakt. Så det eneste jeg kan gjøre, er å spille så godt jeg kan når jeg får sjansen. Så får vi se hva som skjer.

At Laurent Blanc holder på at han vil legge opp i mai, styrker Ronny Johnsens aksjer på Old Trafford. David May synger visstnok også på siste verset. Og sjøl om både Lazios Alessandro Nesta - som for øvrig spilte en katastrofalt dårlig kamp da sir Alex så ham i Roma på søndag - og PSV Eindhovens Kevin Hofland står på Fergusons ønskeliste, er United-manageren en sjef som ønsker bredde.

Derfor tror man på forlenget liv for Ronny Johnsen.

Samtidig, og som Ole Gunnar Solskjær sa det i går, tror man på ny suksess i Europa. Bitene som skal til, begynner endelig å falle på plass i Uniteds puslespill. Da Alex Ferguson holdt pressekonferanse i går ettermiddag, var det optimisme i ordene. Og beskjed om at alle som betyr noe, er skadefrie.

United i flyt

- Alle vet at man må være på sitt beste for å slå et lag som Bayern München, sier Sir Alex. - Og vi er inne i en god stim. For konkurransen på toppen i Premier League har gjort spillerne skarpe. Det er ingen grunn til å være bekymret for denne kampen.

Men det er god grunn til å være revansjelysten. I de fire kampene som er spilt mellom United og Bayern siden den store røde kvelden i Barcelona for snart tre år siden, har nemlig tyskerne vunnet tre, mens én har endt uavgjort.

- Det som skjedde da vi spilte 1- 1 i München i fjor høst, irriterer meg fortsatt, sier Alex Ferguson.

- Tida er inne for en seier, og vi kunne ikke møtt dem på et bedre tidspunkt, sier en optimistisk United-manager.

NESTEN ALLTID SKADD: Ronny Johnsen har spilt godt i flere kamper på rad, men har ennå ikke hørt noe om ny kontrakt. Skal han få det, må han holde seg skadefri. Her varmer han opp før en kamp mot Liverpool i fjor høst.