Spiller for landslagsplass i kveld

Grindheim kan overtale Hareide.

• SE KAMPEN GRATIS PÅ DAGBLADET TV: Vålerenga - Ekranas direkte fra kl 18.45

VALLE (Dagbladet.no): Christian Grindheim var ikke i troppen Åge Hareide tok ut til de kommende kampene i EM-kvaliken. I stedet fikk Starts Fredrik Strømstad tillit.

Likevel kan det åpne seg en mulighet for VIF-spilleren. Landslagsassistent Ola By Rise sa tirsdag at det var manglende kamptrening som skilte de to. Og at Grindheim fort kunne hentes inn dersom han får vist at han holder 90 minutter.

Det kan han gjøre mot Ekranas i kveld, og mot Strømstad og Start til helga.

– Viser han at formen sitter, og at han holder 90 minutter, er det fort gjort at vi henter ham inn dersom det blir skader, sa By Rise til Dagbladet.no tirsdag.

Tvilsomme

Når spillere som Martin Andressen og Jon Inge Høiland allerede er tvilsomme med skader, blir det fort noen utskiftninger.

Han lover å gi alt i kampene som kommer, men sier han ikke legger mye vekt på muligheten for å komme inn i troppen som reserve.

Spiller for landslagsplass i kveld


– Hvis de hadde ment jeg var god nok, hadde jeg vært med allerede, er beskjeden fra midtbanespilleren.

Han sier selv at formen ikke er noe landslagsledelsen bør bekymre seg for.

– Jeg spilte en hel omgang sist, når vi bare var ti mann, og jeg skal spille hele kampen mot Ekranas. Jeg er matchfit, sier Grindheim, som ikke vil si noe om reaksjonen på uttaket.

– Ingen kommentar.

Viktig kamp

Sportssjef i Vålerenga ser fram til kveldens kamp mot Ekranes fra Litauen. Laget tar med seg 1-1 fra den første kampen, og bør ha gode sjanser for å gå videre. Men før gruppespillet er klart, venter en kvalifiseringsrunde.

Der håper Aalbu på RBK-flaks.

– Får vi halvparten av trekninga til Rosenborg skal vi være fornøyd, men det viktigste er fortsatt å komme så høyt som mulig i serien, sier Aalbu til Dagbladet.no

UTE AV VARMEN: Her, før landskampen mot Ungarn i juni, var Christian Grindheim en av gutta på landslaget. Når troppen til de neste to kvalikkampene ble tatt ut denne uka, var ikke VIF-spilleren i varmen lenger. Foto: SCANPIX
UTE AV VARMEN: Her, før landskampen mot Ungarn i juni, var Christian Grindheim en av gutta på landslaget. Når troppen til de neste to kvalikkampene ble tatt ut denne uka, var ikke VIF-spilleren i varmen lenger. Foto: SCANPIX Vis mer
MÅLKÅT: Christian Grindheim er tilbake fra start for Vålerenga i dag, i kampen mot Ekranas i kvalifiseringen til årets UEFA-Cup. VIF har med seg 1-1 fra bortekampen i Litauen.