Spiller for én million

Med 398 europeiske RBK-kamper mellom seg vet disse seks gutta bedre enn noen hva returmøtet med Maccabi Haifa handler om. Den største kvelden i året.

TEL AVIV (Dagbladet): Grossister i seriemesterskap og cuptriumfer - det er Mesterligaen som pirrer RBK-gutta mest.

Og spesielt den kampen som skal spilles i morgen kveld - den avgjørende kvalifiseringskampen for denne høstens store europeiske fotballshow. Kampen som kan gi klubben enda større økonomisk frihet, spillerne spennende kamper og fete bonuser, og ikke minst - den store lykken.

Den som garantert vil utfolde seg i RBK-garderoben hvis laget går til Mesterligaen for niende gang.

Den største gleden

-  Det er cupen vår, sier Christer Basma til Dagbladet. Og har helt rett. Med 12 seriemesterskap på rad og det 13. noen serierunder rundt hjørnet er RBK unike på dette nivået i europeisk sammenheng. For de er mestere - konstante mestere - kjøpt, trent og opplært til å være det.

Og det er derfor de så gjerne vil dit igjen.

For å møte de beste.

-  Ingen kvelder kan måle seg med de kveldene som har gitt oss retten til å spille i Mesterligaen, sier Basma.

900 000 bonuskroner

-  Den avgjørende kvalifiseringskampen er den tøffeste og morsomste av alle vi spiller. For det står så mye på spill - både for klubben og spillerne.

-  Opplevelsen av å lykkes i slike kamper er helt ekstrem.

Rosenborg-spillerne, vel å merke de 15 som spiller mest, spiller for rundt 900 000 bonuskroner hver i morgen kveld. De pengene er det ingen som snakker om. Nå. Men de vet at de er der - 90 minutter unna.

Det handler bare om å være gode en kveld til.

-  Uten press

-  Pengene tenker du først på etterpå, sier kaptein Erik Hoftun. -  Til jul - når det tikker inn en stor sum på kontoen. Her og nå handler alt om den godbiten Mesterligaen gir oss i form av seks toppkamper i løpet av høsten. For ingen forventer at vi skal vinne de kampene og derfor spiller vi uten press. Og har det bare vanvittig moro.

-  Mot de beste lagene i Europa.

Garanterer fest

Rosenborg vet å glede seg når de kvaler inn til Mesterligaen. Jeg vet det - jeg har sett det mange ganger. Og det er det som gjør laget godt på banen, som også gjør seiersfestene helt spesielle.

Det unike samholdet.

-  Sjøl om jeg ikke vil rangere seriemesterskap og cuptriumfer opp mot en billett til Mesterligaen er gleden helt spesiell på slike kvelder, sier Erik Hoftun. -  Det er i slike stunder det virkelig er artig å drive lagidrett - når du kan vinne og oppleve gleden sammen. Og klarer vi det i morgen, blir det ei fin natt.

-  Det kan jeg garantere.

Alt ligger til rette

Et uventet tap - for Rosenborg er favoritter til å klare det for niende gang - vil gjøre kvelden og natta ditto sur.

Men Rosenborg lykkes her i Tel Aviv i morgen kveld. Alt ligger til rette for det, og alle tror det. Laget blir bedre og bedre, hver for seg ser du spillerne heve seg.

Og sjøl om Harald Martin Brattbakk sliter med å få klemt inn seriescoring nummer 160, så har han vært på hogget i Europa. Slik Ørjan Berg alltid er, og slik Roar Strand er på vei til å løpe seg i hissig bakromsform.

Alt mens Frode Johnsen er i sitt livs form.

På vei mot enda en mesterlig høst.

GLEDER SEG SOM UNGER: Ørjan Berg (nederst), Christer Basma, Roar Strand, Harald Brattbakk, Ståle Stensaas og Erik Hoftun er alle rutinerte RBK-veteraner. Men de gleder seg som unger til i morgen.