Spiller for NHL-pensjon

Hvis Espen «Shampo» Knutsen når 400 NHL-kamper, vil han få en svært god pensjonsavtale av den amerikanske ligaen.

- Jeg vet ikke nøyaktig hvor mye den er på, men jeg får nok mer enn en god norsk årslønn i året. Utbetalingen begynner når jeg er et par og førti, sier en smilende Shampo til Dagbladet. Han tjente om lag 12 millioner kroner forrige sesong.

162 kamper

400 kamper er ikke urealistisk for Oslo-gutten. Han har 162 kamper til nå, det inkluderer 97/98-sesongen i Anaheim Mighty Ducks da han bare spilte 19 kamper. I fjor spilte han 77 kamper for Columbus Blue Jackets, mens han spilte 66 kamper sesongen før.

- Jeg har kontrakt med Colombus i to sesonger til, men håper å kunne spille lenger. 400 kamper er helt klart innen rekkevidde. Vi tar sikte på å flytte hjem når jeg blir 35, sier ishockeyspilleren, som fylte 30 år i januar.

I dag reiser han tilbake til USA. Om nøyaktig en måned begynner NHL, og Columbus åpner hjemme mot Chicago Blackhawks.

- Jeg gleder meg veldig til å starte igjen. Jeg har trent godt i sommer, og er blitt litt sterkere. Det håper jeg å få betalt for.

Forsterkninger

Columbus har forsterket laget med en håndfull rutinerte spillere. Den mest kjente av dem er senteren Andrew Cassels (33).

- Det kan medføre at jeg enten må spille ving eller i andrerekka. Blir jeg andresenter vil jeg få mindre spilletid, men det gjør meg ikke så mye. Det er nok av kamper å bli sliten på, sier Shampo.

Sluttspill

Med nyervervelsene tror Knutsen at lagets sjefer øyner en plass i sluttspillet.

- Jeg tror det kan bli vanskelig, men jeg håper i alle fall at vi kan henge med litt lenger. Det er ikke like inspirerende når vi er ute av kampen ved juletider.

PENSJONSAVTALE: Espen «Shampo» Knutsen har 238 kamper igjen i NHL til framtida er sikret.