- Spiller for Norge

Anders Myrvold klarte ikke samarbeide med Leif Boork. Men han vil fortsatt spille for Norge.

- Den dagen Boork gir seg, melder jeg meg umiddelbart til tjeneste, sier AIK-proffen til Dagbladet.

Myrvold påstår at han aldri tidligere har hatt problemer med en trener, men at forholdet til Leif Boork gjorde det umulig å fortsette på landslaget.

Landslagstrener Boork forklarer hvorfor det var vanskelig å samarbeide med den tøffe backen.

- Anders aksepterte ikke at det var jeg som satte premissene for hvordan norsk ishockey skulle spilles. Han ville aldri lytte og derfor måtte jeg bruke uforholdsmessig mye tid på ham.

- Min oppgave ble tilnærmet umulig, sier Leif Boork til Dagbladet.

Skuffet

Boork ønsket å fortsette med Myrvold på landslaget, og sier han er skuffet over at AIK-proffen ikke ville innordne seg kravene som svensken stilte til landslagsspillerne.

- Anders har et selvbilde uten rot i virkeligheten. Riktignok er han entusiastisk og treningsvillig. Men det blir et problem for landslaget når han samtidig spiller gris og setter seg sjøl i utvisningsboksen.

- Når Anders Myrvold opptrer slik, er han en belastning for laget. Jeg har gjentatte ganger forsøkt å forklare at han må roe seg ned - uten at han har forstått. Når jeg tar opp dette problemet, føler han seg urettferdig behandlet. Da blir det ikke lett å samarbeide.

- Det er nok riktig at kjemien mellom oss to ikke stemmer helt, sier Boork.

Sårende

Anders Myrvold hadde et stort ønske om å fortsette på landslaget, men sier at det ikke var mulig så lenge Leif Boork sitter med makta.

- Jeg har stilt opp helhjertet i alle år. I 1998 kom jeg rett fra NHL-spill til B-VM. Under VM på hjemmebane sto jeg på for fullt. Kritikken mot meg er sårende og usaklig, sier Myrvold.

Og presiserer:

- Jeg har ingenting å skamme meg over. Jeg har alltid vært ydmyk og oppofrende.