- Spiller for Norge

Anders Myrvold klarte ikke samarbeide med Leif Boork. Men han vil fortsatt spille for Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Den dagen Boork gir seg, melder jeg meg umiddelbart til tjeneste, sier AIK-proffen til Dagbladet.

Myrvold påstår at han aldri tidligere har hatt problemer med en trener, men at forholdet til Leif Boork gjorde det umulig å fortsette på landslaget.

Landslagstrener Boork forklarer hvorfor det var vanskelig å samarbeide med den tøffe backen.

- Anders aksepterte ikke at det var jeg som satte premissene for hvordan norsk ishockey skulle spilles. Han ville aldri lytte og derfor måtte jeg bruke uforholdsmessig mye tid på ham.

- Min oppgave ble tilnærmet umulig, sier Leif Boork til Dagbladet.

Skuffet

Boork ønsket å fortsette med Myrvold på landslaget, og sier han er skuffet over at AIK-proffen ikke ville innordne seg kravene som svensken stilte til landslagsspillerne.

- Anders har et selvbilde uten rot i virkeligheten. Riktignok er han entusiastisk og treningsvillig. Men det blir et problem for landslaget når han samtidig spiller gris og setter seg sjøl i utvisningsboksen.

- Når Anders Myrvold opptrer slik, er han en belastning for laget. Jeg har gjentatte ganger forsøkt å forklare at han må roe seg ned - uten at han har forstått. Når jeg tar opp dette problemet, føler han seg urettferdig behandlet. Da blir det ikke lett å samarbeide.

- Det er nok riktig at kjemien mellom oss to ikke stemmer helt, sier Boork.

Sårende

Anders Myrvold hadde et stort ønske om å fortsette på landslaget, men sier at det ikke var mulig så lenge Leif Boork sitter med makta.

- Jeg har stilt opp helhjertet i alle år. I 1998 kom jeg rett fra NHL-spill til B-VM. Under VM på hjemmebane sto jeg på for fullt. Kritikken mot meg er sårende og usaklig, sier Myrvold.

Og presiserer:

- Jeg har ingenting å skamme meg over. Jeg har alltid vært ydmyk og oppofrende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer