Spiller for plass i Italia-troppen

- Det spillerne gjør i morgen vil være avgjørende, sier Hareide.

(Dagbladet.no:) Norge mot Costa Rica på Ullevaal Stadion i morgen. Ikke akkurat en kamp det oser fullt hus av, men det er en særdeles viktig kamp for Åge Hareide.

Onsdag formiddag presenterer han nemlig de utvalgte som er med i troppen mot den utrolig viktige VM-kvalkampen mot Italia 4. juni.

Store deler av troppen sier seg selv, men landslagssjefen har fortsatt plass til noen nye ansikter.

- Det spillerne gjør i morgen vil være avgjørende, sier han.

Nykommernes sjanse

Dette er ikke minst en beskjed til nykommerne Marius Johnsen og Kristofer Hæstad, og til ferske landslagsspillere som Bengt Sæternes, Ole Martin Årst, Bård Borgersen og Jon Inge Høiland.

- Jeg må bare ta muligheten hvis jeg får den. Jeg har ikke tenkt på Italia-kampen i det hele tatt, sier Marius Johnsen til Dagbladet.no.

Landslagssjefen tror kampbildet i morgen fort kan bli det samme som mot Italia om snaue to uker. Ikke fordi Costa Rica er like gode som italienerne, men fordi de spiller litt på den samme måten.

SIKKER: Morten Gamst Pedersen kommer med i Italia-troppen. Men Hareide har plass til nykommere som viser seg fram i morgen. Foto: SCANPIX
SIKKER: Morten Gamst Pedersen kommer med i Italia-troppen. Men Hareide har plass til nykommere som viser seg fram i morgen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi må være tålmodige og smarte. Italienerne kommer til å være veldig etablert, vokte nullen sin - og så slå til. Vi må få kampen inn i vår bane, sier Hareide.

- Pottetette Italia

Selv om det bare er et døgn til Norges neste landskamp, tenker og snakker Hareide mest om oppgjøret 4. juni.

En kamp Norge ikke må vinne for å komme til VM, men en som ved seier vil gi Norge et viktig løft og en ro foran høstens avgjørende kamper. Hvilket lag som havner på 2. plass i pulja blir trolig ikke avgjort før seint på høsten.

Hareide mener Italia spiller en type fotball som blir stadig mer vanlig i Europa, spesielt blant de virkelig gode lagene.

- Det er pottetett. De har fire spillere bakerst og to foran som låser helt av - og så er det to-tre spillere som forventes å skape nok framover til at de vinner kampen.

BRØDRE FOR NORGE: Espen og Marius Johnsen poserte på Ullevaal. Sistnevnte kan spille seg inn i Italia-troppen hvis han imponerer i morgen.