- Spiller for spiller er de nok bedre enn Norge

Dette er lagene som kan vinne true de regjerende europamesterne.

• Les også: 10 gode grunner til norsk VM-gull

LYON (Dagbladet.no): Veien til en VM-seier i Frankrike er tøffere enn den veien de norske jentene kontringsløp i Sverige i fjor.

Ikke fordi det er så mange flere gode lag med i et verdensmesterskap - det er bare ett - men fordi flere av de andre lagene er bedre i år enn de var i fjor.

Trenere og eksperter Dagbladet.no har snakket med tror det er seks nasjoner som blir de største utfordrerne for regjerende europamester Norge.

Sør-Korea i OL-slag?

La oss begynne lengst unna først. Sør-Korea vil trolig bli å regne med de neste to ukene. Tradisjonelt sett går det noen år mellom hver gang koreanerne er på topp, av den enkle grunn av det er OL som betyr absolutt mest for dem.

- Jeg er kjempespent på dem i år. De var gode i World Cup før VM for to år siden, men slo ikke helt til i mesterskapet i St. Petersburg. Da spilte de med mange unge jenter. Målet deres er helt sikkert OL neste år, så det blir spennende å se hvor de står, sier golfsjef, TV 2-ekspert og tidligere BSK-trener Frode Scheie.

Sammen med Larvik-trener Karl Erik Bøhn, Byåsen-trener Geir Oustorp og TV 2-ekspert og Nordstrand-spiller Randi Gustad tror han også Romania og Ungarn blir å regne med.

TØFFE JENTER: Russland er Norges kanskje argeste konkurrent under de to neste ukenes VM i Frankrike. Men også Norge har sterke jenter. Her er det Elena Dimitreva (t.v.) og Ekaterina Andyushina som forsøker å stoppe Else-Marthe Sørlie Lybekk. Foto: MORTEN HOLM/REUTERS/SCANPIX
TØFFE JENTER: Russland er Norges kanskje argeste konkurrent under de to neste ukenes VM i Frankrike. Men også Norge har sterke jenter. Her er det Elena Dimitreva (t.v.) og Ekaterina Andyushina som forsøker å stoppe Else-Marthe Sørlie Lybekk. Foto: MORTEN HOLM/REUTERS/SCANPIX Vis mer

- En dimensjon ekstra

Romania vant VM-sølv for to år siden, men røyk ut av kvaliken til EM og var ikke med i Sverige i fjor. Ungarn henger alltid med i toppen, selv om de ofte svikter helt mot slutten.

Men den første nasjonen ekspertene trekker fram, er selvfølgelig Russland.

- De har gode skyttere på alle plasser og spiller for spiller har nok russerne en dimensjon ekstra i forhold til Norge og de andre lagene, sier NRK-ekspert Øystein Havang.

Evgenij Trefilovs damer har slått Norge med tre mål to ganger i forkant av mesterskapet, og har dermed skaffet seg et lite overtak på Marit Breivik & Co.

Hjemmefordelen til Frankrike

- Men jeg er litt skeptisk på Russlands vegne når Bodnieva, verdens kanskje beste linjespiller, har slitt med skade. De har også vært uten Kareeva og Poltoratskaya. Hvis disse tre blir med og er friske, holder jeg russerne som den største favoritten - men de har ikke vært helt overbevisende, sier Scheie.

Det kan fort bli en ny finaleduell mellom Norge og Russland, som i fjor. Men vi må også ha med to lag til blant de sju som i utgangspunktet har potensiale til å ta medalje, nemlig Tyskland og Frankrike. Og da kanskje spesielt de franske jentene.

De tok bronse i EM og spiller på hjemmebane. Det kan gi dem en gedigen fordel, spesielt i håndballgale Metz - hvis de takler presset.