- Spiller forsvar om jeg må

Svennis kan flytte Rooney ned på midtbanen.

(Dagbladet.no): Wayne Rooney klarte seg bra som enslig spiss for England, selv om Sven-Göran Eriksson har fått sin dose kritikk for 4-5-1-formasjonen som ga 1-0-seier mot Wales.

Michael Owen var suspendert, men er tilbake når England møter Nord-Irland på onsdag. Det er ventet at han går rett inn på laget. Samtidig er det tegn som tyder på at Svennis beholder 4-5-1-formasjonen, skriver Sky Sports.

Det kan bety at Wayne Rooney blir trukket ned på midtbanen. Det gjør ham ingenting - 19-åringen sier han spiller der han får beskjed om.

- Jeg spiller hvor som helst. Jeg ville spille midtstopper om jeg ble spurt om det, sier han.

Nå skal det nok relativt mye til før Svennis ber ham om akkurat det. Men midtbanerollen synes aktuell, og Rooney er slett ikke fremmed for tanken. Han spilte blant annet en del høyrekant for Everton før overgangen til Manchester United.

- Det er god posisjon for meg fordi jeg liker å komme meg framover. Du får mye ballkontakt foran forsvarerne i stedet for bak dem, og det gir deg litt mer rom, men det er hardere arbeid også, sier han.

Rooney sier han gjerne vil forsøke å få ting til å skje, komme til skudd og å passere motstandere fra en midtbanerolle. Selv om det ville være nytt for ham på landslaget.

- Jeg har spilt spiss hele tida for England, og det har ingen ting å si om jeg spiller alene eller sammen med noen, sier Rooney.

HVOR SOM HELST: Wayne Rooney vil spille for England, uansett posisjon. På trening før Wales-kampen forsøkte han seg til og med som keeper. Foto: Reuters/Scanpix
HVOR SOM HELST: Wayne Rooney vil spille for England, uansett posisjon. På trening før Wales-kampen forsøkte han seg til og med som keeper. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer