- Spiller fotball i juli

Eduardo med superretur etter sjokkskaden.

(Dagbladet.no): Årets snu-seg-vekk-øyeblikk i Premier League kom da Birminghams Martin Taylor knakk beinet på Arsenals Eduardo da Silva i februar.

Taklingen var grisestygg, bruddet var enda verre, og man fryktet en stund at karrieren kunne være over for kroaten, som i det minste var ventet å miste et helt år med fotball.

Men nå sparker Eduardo ball igjen, etter bedring på rekordtid.


Tøff rehabilitering
- Jeg drar tilbake til Europa i begynnelsen av august, kanskje så tidlig som i juli. Legene mener jeg vil være frisk til da, sier kroaten, ifølge Daily Telegraph.

Arsenal-spilleren har fulgt et tøft rehabiliteringsprogram i sitt tidligere hjemland Brasil, og det harde arbeidet har gitt gode resultater.


Han mister imidlertid Kroatias deltakelse i EM i Sveits og Østerrike, etter den forferdelige taklingen han ble utsatt for.

- Jeg tror gutta vil spille veldig bra uten meg. De må komme seg gjennom gruppespillet, og så får vi se, sier Eduardo om Kroatias sjanser i gruppe med Tyskland, Polen og vertslandet Østerrike.

Tre kampers karantene


Birminghams Martin Taylor ble straffet med tre kampers utestengelse etter overfallet på Eduardo, noe Arsenal-manager Arsene Wenger mente var latterlig mildt.

Taylor var selv sterkt preget i det han forlot banen etter et fullt fortjent rødt kort, og var raskt ute med å beklage det som skjedde.

GRUSOMT: Dommeren var raskt nede i lomma etter det røde kortet, mens Eduardo da Silva vred seg i smerte på gresset. Martin Taylors takling var lite annet enn forferdelig. Foto: REUTERS/SCANPIX
GRUSOMT: Dommeren var raskt nede i lomma etter det røde kortet, mens Eduardo da Silva vred seg i smerte på gresset. Martin Taylors takling var lite annet enn forferdelig. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
- Spiller fotball i juli
OPPRØRT: Martin Taylor var tydelig preget etter skaden han påførte Eduardo. Men heldigvis for dem begge kan kroaten være tilbake på banen fortere enn noen kunne forvente.