Spiller galla-fotball for fattige barn

Norge møter Senegal til våren.

(Dagbladet.no:) I flere år har Norges Fotballforbundet, TV 2 og bistandsorganiasjonen Plan Norge jobbet i alle hemmemelighet med å få til et felles prosjekt i Afrika. Nå ser arbeidet ut til å gå i boks.

Etter det Dagbladet.no erfarer har Norges Fotballforbund inngått avtale med det senegalesiske fotballforbundet om privatlandskamp i fotball 1. mars neste år. Kampen skal spilles i hovedstaden Dakar og direktesendes på TV 2 i Norge.

Rammen rundt kampen blir en storslått TV-sendt kjendisgalla som skal skaffe flere faddere til Plans bistandsprosjekt. Detaljer om sendingen og kampen offentliggjøres på en pressekonferanse senere idag.

Slapp tollen

Både Norge og Senegal ble nummer to i sine VM-kvalifiseringsgrupper, og ingen av lagene kom til sluttspillet i Tyskland neste år.

Det var da tidligere landslagssjef Nils Johan Semb gjestet Senegal i desember 2002 for å være med i Plans direktesendte faddergalla, at tanken om landskamp mellom Norge og Senegal ble født.

Senegal hadde tidligere samme år komme til kvartfinalen i fotball-VM.

Da Semb kom til flyplassen i Dakar for å delta i den direktesendte faddergallaen manglet han nødvendig visum, men slapp gjennom tollkontrollen fordi tolleren oppdaget at det var den norske landslagssjefen som stod foran ham. Da Semb kunne ramse opp samtlige spillere på Senegals førsteellever, ble visumplikten opphevet for Nils Johan og kona Torill.

DOFFEN FOR SENEGAL: Kristofer Hæstad og det norske landslaget møter Senegal i en fotballgalla i mars, etter det Dagbladet.no erfarer. Foto: Scanpix
DOFFEN FOR SENEGAL: Kristofer Hæstad og det norske landslaget møter Senegal i en fotballgalla i mars, etter det Dagbladet.no erfarer. Foto: Scanpix Vis mer

Men i tre år har planene om landskamp mellom Norge og Senegal blitt utsatt av ulike årsaker.

Avtalen i boks

Men nå er kontrakten, etter det Dagbladet.no erfarer, signert.

Og det blir mer enn fotballkamp den aktuelle onsdagskvelden i mars: Plan Norge, som har hatt direktesendte fadderaksjoner på TV 2 i flere år, skal sammen med Fotballforbundet og TV 2 skal ha planer om å arrangere en storslått kjendisgalla der både norske, senegalesiske og andre internasjonale artister vil være med på kultur-, sports- og musikkinnslag.

Representanter fra TV 2 og Fotballforbundet skal i høst ha vært flere ganger på befaring i Senegal for å planlegge storsatsingen til vinteren.

- Vi kan bekrefte at vi planlegger et samarbeide med TV 2 og Fotballforbundet, men ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentar foreløpig, sier Plans generalsekretær Sandro Parmeggiani.

Det er foreløpig ikke klart hvem som skal lede verken TV-showet eller kommentere fotballkampen 1. mars neste år.

SEMBA-FOTBALL: Tidligere landslagssjef Nils Johan Semb besøkte Plan i Senegal for tre år siden, og viste sine tekniske ferdigheter på løkka.